20. kolo
24.01.2015 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - US Sassuolo 2:1

Cagliari učinilo důležitý krok k cestě za záchranou, když doma porazilo 2:1 Sassuolo. Vítěznou branku vstřelil až v 79.minutě Duje Čop. Dvě minuty před koncem byl navíc vyloučen hostující Francesco Acerbi.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný a diváci se dočkali vůbec první vážnější šance až ve 20.minutě a hned z toho byla první branka. Luca Rossettini si ve vápně naskočil na centr a hlavou překonal golmana Consigliho - 1:0 pro Cagliari. O několik minut později Cagliari znovu hrozilo, zakončení Logna Consigli vyrazil a z dorážky neuspěl Pedro. A domácí pokračovali v aktivitě, ve 38.minutě dokonce vstřelil druhou branku Longo, ale ta nebyla pro ofsajd správně uznána. Sassuolo si v prvním poločase šance nevytvořilo, takže průběžný výsledek byl zcela zasloužený.

Nicméně svěřenci trenéra Eusébia Di Francesca to rozhodně nechtěli nechat být, ale byli to opět oni, kdo se musel bránit. Donsah se probil vápnem a stříleným centrem našel ve vyložené šanci Pedra, který přestřelil. To byla obrovská šance, které později mohli domácí borci litovat.

A Sassuolo se nakonec postaralo o dramatickou zápletku. Čtvrthodiny před koncem domácí neuhlídali rohový kop a Neroverdi nadvakrát překonali Brkiče. Autorem branky se nakonec stal Luca Rossettini, kterému byl tím pádem připsán vlastní gól.

Ale odpověď Cagliari byla blesková. Dessena vyslal za obranu Sassuola dokonalý pas a Duje Čop rovnou z první, pod břevno, vrátil vedení na stranu sardinského celku. Šance na vyrovnání ale ještě žily, ovšem dvě minuty před koncem dostaly definitivní KO. Francesco Acerbi totiž uviděl druhou žlutou kartu a oslabené Sassuolo už se na nic nezmohlo. Cagliari zvítězilo 2:1 a připisuje si důležité tři body. Český záložník Josef Hušbauer zůstal jen na lavičce náhradníků a do zápasu nezasáhl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
czech_mira

Hušbauer?

Reagovat
smazaný uživatel

maj ho jen na lavičku, nikdy na víc neměla mít nebude

Reagovat
Houfi

Tenhle zápas mi stál 2500 ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele