16. kolo
18.12.2014 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Cagliari Calcio - Juventus FC 1:3

Juventus si poradil s Cagliari a na čele italské Serie A jej až do zimy nikdo nevystřídá. Díky třem bodům má Stará dáma k dispozici čtyřbodový náskok na druhé AS a může se již plně soustředit na Superpohár proti Neapoli. Cagliari sice vzdorovalo, ale trenér Zeman přesto odchází poražen.

Porazilo jej týmové pojetí hry slavného soupeře a tři branky v síti brankáře Cragna. Toho už ve třetí minutě překonal argentinský kanonýr hostí Carlos Tévez. Na jeho branku navázal Arturo Vidal, který po patnácti minutách zvyšoval na 2:0. Turínskému celku vyšel také nástup do druhého poločasu, když se trefil Fernando Llorente jen pět minut po příchodu ze šaten. Domácí sice utkání zdramatizovali gólem Lucy Rossettiniho, ale víc už nestihli.

Juventus prakticky od prvních minut ukazoval, kdo že je na hřišti pánem. První větší šanci soupeře ještě brankář Cragno zlikvidoval, ale na následný rohový kop již zareagovat nestačil. Míč se totiž dostal na malé vápno, kde se ocitl volnější Carlos Tévez. Pro zkušeného zakončovatele už nebyl problém poslat míč do sítě. Argentinský kouzelník se radoval ze svého desátého ligového úspěchu a dál kraluje střeleckým statistikám.

Ke slovu se dvakrát dostal mistr přímých volných kopů Andrea Pirlo, ale neuspěl. Na druhé straně se Cagliari poprvé výrazněji ozvalo v osmé minutě, když si na centr z levé strany naskočil Ibarbo a gólman Buffon musel vytasit první zákrok, aby neinkasoval. Inkasoval jeho konkurent na opačné straně, když jeho obrana odvrátila míč jen k Arturovi Vidalovi, který si s ničím nedělal těžkou hlavu a krásným obstřelem zpoza vápna poslal míč do sítě. Brankář Alessio Cragno se jen ohlédl - 2:0.

Aktivnější hosté se pokoušeli uklidnit hru a jen zřídkakdy vyráželi do útoku. Hosté se vydali kupředu až o pár minut později a před pokutovým územím se přihrávkou pokoušel oslovit některého ze svých spoluhráčů Roberto Pereyra. Míč jej ale neposlechl podle představ. Po půlhodině hry se Juve mohlo radovat z exekuce volného přímého kopu. Záložník Juventusu Andrea Pirlo vypálil sice razantně, avšak jeho zakončení chyběla potřebná přesnost. Konec první půle uzavřel Andrea Cossu. Domácí záložník vypálil z hranice šestnáctky, ale míč nedokázal umístit mezi tři tyče Buffonovy brány.

Nástup do druhé půle zastihl v dobré formě domácí, ale rána Albina Ekdala mířila mimo tři tyče. A to hosté tvrdě trestali, neboť se míč dostal do pokutového území, tam si jej našel útočník Fernando Llorente, který jej už nikomu nedal. Llorente byl sice otočen zády k brance a natěsno ho střežil obránce Ceppitelli, jenže útočník Juventusu přesto vypálil. To zřejmě brankář Cragno nečekal a reagoval až příliš pozdě - 3:0.

Cagliari se pokusilo o zvrat. Avelar se centrem do šestnáctky pokoušel oslovit některého z nabíhajících spoluhráčů, jenže Buffon bryskně vyběhl a míč uchránil. Ke střeleckému pokusu ze střední vzdálenosti se odhodlal Andrea Cossu, jenže pálil příliš mimo. Po hodině hry byla nula na kontě brankáře Buffona umazána, když se prosadil Luca Rossettini. Centr z volného přímého kopu si zkušený obránce našel přesně a hlavou překonal Buffona - 3:1.

Patnáct minut před koncem zápasu se ještě ve vápně ocitl Stephan Lichtsteiner, který míč sklepával na nabíhajícího Carlose Téveze. Tomu se podařilo vypálit, ale brankář Cragno prokázal dostatečně rychlé reflexy a míč vyrazil. K dalšímu střeleckému pokusu se dostal Arturo Vidal, ale ten narazil opět na skvěle vybehnuvšího brankáře Cragna. Obdobná situace se udála také na opačné straně, ale proti snížení Danila Avelara se postavil výtečný Buffon. I díky němu Juventus na první pohled hladce porazil domácí Cagliari. To se ocitá opět ve společnosti tří nejhorších týmů Serie A.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 Tevez

Reagovat
Melchior

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0-3 TeveeZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele