29. kolo
04.04.2015 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Turín FC 1:2

Turín zvládl svou práci bezchybně a ukořistil tři body. Atalanta mu sice vzdorovala a svou kůži rozhodně nedala zadarmo, ale nakonec prohrála. Po dvaceti minutách se prosadil Quagliarella, další branku přidal Glik. Za domácí se prosadil Pinilla, ale jeho gól nestačil. Nakonec ani jeden tým nedohrával v plném počtu.

Do první větší šance se pozvolna dostávala Atalanta díky Cigarinimu. Ten se pěkně s míčem obtočil kolem obránce, uvolnil se na hranici velkého vápna, ale jeho střela zamířila nad. Zasahovat musel také brankář Sportiello, kterého trochu vylekal přímou střelou záložník Gazzi. Ve 12. minutě si na centr ze strany naskočil brazilský obránce Bruno Peres, ale jeho hlavička zamířila těsně nad břevno Sportiellovy brány!

Bellini poté zahrál ve vlastním vápně rukou, ale sudí Guida neviděl přestupek proti pravidlům a hra normálně pokračovala. V 19. minutě fauloval Biava pronikajícího Fabia Quagliarellu a byl mu pískán faul. K exekuci volného přímého kopu se postavil sám faulovaný a předvedl parádní ránu. Fabio Quagliarella krásnou ranou pod břevno nedal Sportiellovi žádnou šanci zasáhnout a poslal Turín do vedení.

Po pětadvaceti minutách se hra Atalanty trochu osmělila a Zappacosta postupoval sám středem hřiště. Původně asi chtěl nahrávat, ale nenašel nikoho volného, takže se rozhodl vzít to na sebe a vypálit. Nakonec jeho snaha nebyla marná a brankář Padelli musel předvést skvělý zákrok, aby neinkasoval. Po třiceti minutách Cigarini poslal centr na Pinillu, ten si v akrobatické pozici sebral míč ze vzduchu a z otočky na hranici velkého vápna vypálil.

Turín navýšil své vedení pět minut před konce první půle, když se k centru od Omara El Kaddouriho dostal Kamil Glik. A to je skvělý obránce a ještě lepší zakončovatel. V této sezoně dokonce druhý nejlepší z celého týmu. A své umění předvedl také dnes odpoledne, když centr umístil krásnou ranou z voleje přesně pod břevno Sportiellovy brány a navýšil tím vedení Býků na rozdíl dvou branek.

V permanenci se o chvíli později ocitl také brankář Daniele Padelli, který musel likvidovat krásnou hlavičku Migliaccia. Ten si naskočil na centr od Carmony a jen díky umění Padelliho neskóroval. V nastaveném čase první poloviny ještě po Moralezově ráně vypadl Padellimu míč z rukavic, ale včas jej ještě stihl sebrat. Tři minuty po změně stran se López pokoušel zrychlit hru přihrávkou do kraje na Molinara, ale ten se ocitl v ofsajdu, takže pokračovat nemohl. Deset minut poté se k ráně odhodlal Vives, který ale pálil jen do připraveného Sportiella. Mladý brankář předvedl dobrý zákrok a vytáhl míč k tyči.

Po hodině hry zakončoval akrobaticky Mauricio Pinilla, který ale kopem přes hlavu poslal míč jen těsně vedle tyče! Pinilla si naběhl na centr Moraleze a pálil, ale mířil těsně vedle. Atalantě se dlouho nedařilo dostat se do šance, ale nakonec se dočkala. Patnáct minut před koncem zápasu se prosadil Mauricio Pinilla, který se prosadil nádherně. Jeho druhý kop přes hlavu už vyšel a Atalanta snížila. Brankář Padelli byl bezmocný a stal se jen dalším divákem, který mohl Pinillovi zatleskat.

Víc už ale Atalanta nestihla, ačkoli se snažila. Bianchiho rána z hranice malého vápna byla zablokována obráncem. Turín mohl navýšit vedení, ale El Kaddouriho ránu vytěsnil Sportiello na rohový kop. Spolupráce mezi Pinillou a Bianchim také nevedla k úspěchu. V závěru utkání ještě dostali za vzájemný spor červenou kartu Basha s Pinillou, kteří se napadli fyzicky.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele