23. kolo
15.02.2015 15:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Inter Milán 1:4

Atalanta Bergamo doma padla s Interem Milán, který potvrdil zlepšující formu a rozstřílel svého oponenta. Hlavním hrdinou utkání se stal kolumbijský záložník Fredy Guarín. Ten se prosadil coby střelec dvakrát a na dalších dvou brankách měl lví podíl.

Inter Milán konečně zabral a ze stadionu Azzurri d’Italia si odvezl tři body. Prolomil tak dlouho trvající tabu tohoto stadionu a z lombardského derby vyšel vítězně. Když se totiž Inter radoval na tomto stadionu ze tří bodů naposledy, bylo tomu tak před sedmi lety. A hádejte, kdo byl tehdy na lavičce? Správně, Roberto Mancini.

Italský stratég se nemohl spolehnout na střelce Maura Icardiho, který měl žaludeční potíže. Kromě něj nebyli k dispozici ani Yuto Nagatomo, Marco Andreolli, Jonathan nebo Danilo D’Ambrosio. V základu se objevili Campagnaro, Santon nebo Brozović. Atalanta měla hodně co napravovat, protože naposledy prohrála s Fiorentinou. A způsob, kterým se tak stalo, ji musel mrzet dosud, protože o body přišli Orobici až v nastaveném čase druhé půle. Dnešní utkání se také nevyvíjelo ideálně a Atalanta dokonce dohrávala v početním oslabení.

Interu trvalo jen jednu minutu, aby vstřelil první branku dnešního utkání. Fredy Guarín se ocitl ve vápně v souboji s Giampaolem Bellinim, který jej poslal k zemi. Sudí, kterým byl dnes odpoledne zkušený Luca Banti, okamžitě pískal penaltu. K jejímu zahrávání se postavil Xherdan Shaqiri a vstřelil gól. Brankář Sportiello si sice na míč sáhl, ale nedosáhl - 1:0.

Atalanta Bergamo mohla velmi brzy srovnat. Ale "vaz" jí srazila neschopnost dříve obávaného střelce. Chilský útočník Mauricio Pinilla si v osmnácté minutě naběhl na centr od Davideho Zappacosty, ale z osmi metrů minul! To byla velká šance, kterou zkušený hráč neproměnil. A pravděpodobně tím změnil celý chod zápasu. Atalanta byla v této fázi jasně aktivnější a dočkala se zaslouženého srovnání. Dlouhý nákop si zpracoval Pinilla a posunul jej na Maxiho Moraleze. Toho nechala obrana Interu trestuhodně volného, takže si šikovný ofenzivní hráč mohl vybrat, kam pošle míč - 1:1.

Fredy Guarín pokračoval ve svém one-man-show i nadále. První branku Interu zařídil poté, co na něj byl pískán faul. Kolumbijský záložník si vzal míč pod patronát za středem hřiště, doběhl s ním k vápnu a krásnou ranou levačkou poslal míč přesně do rohu brány. Inter opět vedl.

Atalanta chtěla samozřejmě vyrovnat, takže se hnala vpřed. Dobrou ránu Lucy Cigariniho srazil obranný zákrok Garyho Medela. V nastavení první půle se zranil Maxi Moralez, takže do druhé půle už vyběhl Germán Denis. Ani ten ale Orobici trn z paty nevytáhl. Atalanta totiž musela bránit v oslabení. Deset minut po změně stran si Yohan Benalouane nejprve připsal žlutou kartu. To by ještě nic neznamenalo, ale trenéra Colantuona muselo rozčílit to, že se obránce hádal s arbitrem a za to dostal kartu červenou!

Do další akce se hnal Argentinec Rodrigo Palacio, ale z dobré šance nic nevytěžil. Inter ale měl ve svém "rukávu" eso jménem Guarín. Ten byl ve správný čas na správném místě a zpoza vápna trefil míč nádherně! Brankář Marco Sportiello neměl šanci a Nerazzurri vedli o tři branky.

Čtvrtý zásah si málem připsal Xherdan Shaqiri, ale narazil na výborně zasahujícího brankáře Sportiella. Ani ten ale Atalantu nezachránil od další potupy. Dalším střelcem utkání se stal Rodrigo Palacio, i když mu k tomu pomohla velká dávka štěstí. Palacio dostal míč od Fredyho Guarína a před sebou měl Guglielma Stendarda. Ten se pokusil míč odklidit, ale ve snaze o odkop trefil právě Palacia, od něhož se míč odrazil do brány.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hm skoro..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele