16. kolo
20.12.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stadio Olimpico branku nevidělo, Řím si s Milánem rozdělil body.

Vyprodaný Olympijský stadion čekal při šlágru kola na vedoucí branku marně. AS Řím pouze remizoval s AC Milán 0:0 a na vedoucí Juventus ztrácí tři body. Milán může být s remízou spokojen, dvacet minut před koncem zápasu totiž uviděl červenou kartu Pablo Armero. Vlci ale přesilovku využít nedokázali, v cestě jim stále nejen tuhá milánská defenzíva, ale i skvělý golman Diego López.

Jelikož Juventus své poslední utkání roku zvládl, musel AS Řím rovněž zvítězit, pokud tedy nechtěl, aby jeho ztráta narostla na čtyři body. Proti byl Milán, který chtěl přečkat nový rok na pohárových pozicích a posílen poslední výhrou nad Neapolí si brousil zuby na bodový zisk.

Do první velké šance a to hned ve druhé minutě se dostali hosté, jmenovitě Honda a Poli, jejichž rány zlikvidoval zkušený brankář De Sanctis. Vzápětí Řím převzal iniciativu a zejména Gervinho dělal defenzívě Rossoneri velké problémy. Po jednom z jeho centru zakončoval Florenzi a zasahovat musel i Diego López. O několik minut později byl španělský brankář opět v pernamenci, tentokráte po prudké ráně Tottiho. A také ve 29.minutě do třetice zasahoval López, zuby si na něm vylámal aktivní Gervinho. Milán se nechtěl nechat zahanbit, Mexésova dalekonosná rána pořádně vystrašila domácí fans. Stadio Olimpico vidělo velmi zajímavý první poločas a ani ve druhém dějství tempo nepolevovalo.

Někdejší hráč AS Jérémy Ménez měl hned z kraje druhé půle dobrou šanci, ale jeho skákavou ránu zkrotil De Sanctis. Utkání bylo vyrovnané, ale pro Milán nastaly od 70.minuty krušné časy. Kolumbijec Pablo Armero uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Před AC bylo i s nastavením více než dvacet minut hry v oslabení.

Vlci v závěru utkání svého soupeře zatlačili a po faulu na Destra se dožadovali pokutového kopu, sudí jejich prosby nevyslyšel a nadále se tak hrálo 0:0. Tuhá defenzíva Milána dělala Římu problémy a pokud přeci jenom něco prošlo, vše měl pod kontrolou Diego López. V 83.minutě spálil velkou šanci Torosidis a rovnou z první trestuhodně přestřelil branku! Hrdinou zápasu se stal Diego López, španělský brankář vytasil v nastavení důležitý zákrok proti Gervinhovi a v podstatě to byl on, kdo získal pro Milán cenný bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nekecej

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 Forza Milan

Reagovat
scr

2:0 AC bude knucet :)

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
Slejdy

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1,Honda,

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Jérémy Ménez

Reagovat
KingMaster13

na tenhle zápas se těším jako sviň S Římem to jsou těžký zápasy ale snad alespoň remízu 1:1 nebo 1:2 Forza Milan

Reagovat
vanGomm

Viděl bych to podobně tedy X,nebo HX tj.výhra AC Milan o gol.

Reagovat
Il Principino

Velmi důležitý zápas. Potřebujeme získat tři body a udržet jednobodovou ztrátu na Juve. Věřím v to, že Milánu vnutíme svoji hru a nebudem jim moc půjčovat míč. A něco tam spadnout musí. Do základu jednoznačně Ljajič a Radja - tihle dva se mi poslední dobou opravdu líběj. Na hrotu bych začal s Francescem. Tak uvidíme, každopádně doufám, že dnes v pražské pizzerii Giallorossa bude hodně Italů a navoděj tu správnou atmosféru. FORZA ROMA !!

Reagovat
smazaný uživatel

Rami sa tiež zranil v zápase proti Neapolu takže obrana bude veľmi poznačená zraneniami. Verím však že dokážeme vybojovať aspoň bod. FORZA MILAN!

Reagovat
Il Principino

Zatím se mi zápas vcelku líbí, měli jsme víc náznaků šancí a i víc ze hry. Každopádně bych místo Keity nasadil Pjaniče - přijde mi to dnes takový bez nápadu. A Gervinho to zase tahá solidně, ale přijde mi, že dnes min. 3x mohl nahrávat líp postavenýmu spolehráči a on šel i tak dál sám , každopádně věřím, že to urvem !!!

Reagovat
kopajda

Pjanič nemůže hrát pro karty

Reagovat
Il Principino

Jo no Úplně mi to vypadlo

Reagovat
kopajda

v pohode. stane se

Reagovat
kopajda

rozhodčí se teda zase předvedl - tři penalty nezapískat - z toho dvě ruky - a z toho ta první úplně jasná, i komentátoři a moderátoři ve studiu to říkali - tady už měl milán jít do 10

a to tahání za dres...výsměch

jo mexes je teda úplná píča - jen to potvrdil

Reagovat
smazaný uživatel

ulev si.

Reagovat
kopajda

pičo

Reagovat
kattos

ten diego lopez je fakt borec

Reagovat
Airus

Mexes a DeSanctis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele