20. kolo
25.01.2015 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AS Řím 1:1

AS Řím si s Fiorentinou jen rozdělilo body a náskok Juventusu na čele se zvyšuje. Remíza je vzhledem k průběhu spravedlivá a postaraly se o ni trefy Maria Gómeze a Adema Ljajiće.

Do základní sestavy AS Řím se opět nedostal Mattia Destro, jehož odchod se zdá být stále více pravděpodobný. Mimo hru byl také Miralem Pjanić, takže záloha AS byla složena z De Rossiho, Strootmana a Nainggolana. Síla Fiorentiny tkví také v silné záloze, což dokazovala jména jako Joaquín, Fernandez, Borja nebo Pizarro. Útok měl na starosti opět Mario Gómez, který chtěl odčarovat své střelecké prokletí.

V prvních minutách se AS dostávalo na polovinu Fialek jen sporadicky, zatímco domácí tým působil mnohem dravějším dojmem. Po chybě domácí obrany se k míči málem dostal nabíhající José Holebas, ale vracející se obrana včas míč odkopla do autu. První střelu na bránu Fiorentiny si připsal Francesco Totti, ale kapitán římských Vlků pálil z první hodně mimo.

I Fiorentina dokázala ohrozit bránu Morgana De Sanctise. Bývalý hráč AS David Pizarro se dostal za vápnem k centru, poslal jej na zadní tyč a tam objevil Gonzala Rodrígueze. Ten ve výskoku nahrál zpět před bránu a míč málem mířil do sítě. Na brankové čáře se ale včas zorientoval Daniele De Rossi, který míč odhlavičkoval mimo nebezpečí! AS v tu chvíli nenapadalo, ale spíše čekalo, s čím přijde soupeř.

Poté už přišla velká chvíle Maria Gómeze. Německý kanonýr je sice pronásledován zraněními a neštěstím, ale dnes stál na správném místě. Obrana AS zahrála špatně ofsajd systém a rána z druhé vlny od Davida Pizarra skončila u nohou Gómeze. Ten míč z první tečoval za bezbranného brankáře Morgana De Sanctise - 1:0 pro Fialky.

Po krátkém ošetřování nizozemského záložníka Kevina Strootmana se k rohovému kopu postavil někdejší hráč Fialek Adem Ljajić a našel hlavu Radjy Nainggolana. Ten sice mířil skvěle, ale rumunský brankář Tătăruşanu se blýskl skvělým reflexem a míč vyrazil nad břevno! Jinak ale AS směrem dopředu chyběl nápad. Totti se vracel pro míč až před obránce, takže v útoku chyběl zakončovatel. Zbytek první půle už větší šanci nenabídl.

Vstup do druhé půle vyšel mnohem lépe hostům. V kabině římského celku bylo asi hodně dusno a není divu, protože Vlci dnes byli spíše bezzubí. Po průniku Tottiho se ještě nic nestalo, ale když se kapitán AS rozhodl nahrát do křídla, už to byl počátek gólové akce. Zlepšující se Juan Manuel Iturbe se totiž nenechal odstavit od míče, pronikl s ním do vápna a nahrál Ademu Ljajićovi. Ten si míč zpracoval a srovnal - 1:1.

Obdobná akce byla k vidění o chvíli později, ale tentokrát Iturbe brankáře Tătăruşanua neprostřelil. Fiorentina se pokoušela oživit střed hřiště a po stažení Matiho Fernándeze se na hřiště dostal Jasmin Kurtić. Akce AS skončila nepřesností, takže se Viola mohla vrhnout do protiútoku. A když je u míče rychlonohý Juan Cuadrado, vždycky je to nebezpečí. Celou akci ale zastavil skvělým skluzem Mapou Yanga-Mbiwa.

Fialkám se zajímavá standardní šance nabídla poté, co kapitán Francesco Totti skolil Juana Cuadrada. Borja Valero ale patnáct minut před koncem utkání napálil míč jen do náručí brankáře De Sanctise. Do zajímavého průniku se po akci Cuadrada dostal Tomović, ale z úhlu mířil jen do rukou pozorného brankáře Morgana De Sanctise.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak celý článek je o tom,jak se Římu nedaří a ve finále tipujete že vyhraje?To je logika

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
kopajda

už chápu proč má fiorentina fialový dresy - hned jak nastoupili, tak leželi na hřišti

hlavně cuadrado a pasqual - dvě největší panenky - ty jsem snad neviděl na nohou, jen na zemi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele