31. kolo
30.03.2014 12:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

US Sassuolo - AS Řím 0:2

AS Řím dle očekávání zvítězil v Sassuolu. Vlci šli brzy do vedení, ale o výsledek se museli dlouho strachovat. Až branka v šesté minutě nastavení v podání Bastose definitivně rozhodla o zisku tří bodů.

Aktuálně druhý tým soutěže přicestoval na půdu Sassuola v pozici jasného favorita. Římané střeží druhou příčku před Neapolí a to se jím zatím daří na výbornou. Sassuolo chtělo překvapit a i konečný bod by pro něj měl cenu zlata. Nicméně AS překvapení nedopustilo.

Od úvodní minuty domácí tým přikovalo k vápnu a už ve druhé minutě musela obrana Neroverdi hasit rodící se šanci Florenziho. Hned na to po nebezpečném centru hlavičkoval Destro těsně nad Pegolovu branku. Domácí se osmělili ve 12. minutě, konkrétně pálil na De Sanctise Sansone, ale brankář hostí vyrazil na rohový kop. Z něho následně mohl udeřit Cannavaro, ovšem netrefil branku. Čekání na gól trvalo jen šestnáct minut. Nainggolan vystihl rozehrávku, ihned přihrál Destrovi, který situaci sám proti Pegolovi zvládl na jedničku - 1:0 pro AS Řím.

Ve 36. minutě došlo k hodně spornému okamžiku. Po faulu na Sansoneho měli kopat domácí pokutový kop. Sudí Nicola Rizzoli s ničím neotálel, ale dostal se pod velký tlak hráčů Říma, kteří s verdiktem vehementně nesouhlasili. Po velkém nátlaku nakonec Rizzoli svoje rozhodnutí odvolal a penalta se nekopala! Rozhodnutí to nakonec bylo správné, neboť opakované záběry prokázaly, že o penaltu nešlo. Každopádně hrálo se dál a z velké dálky zkusil štěstí Berardi, leč neúspěšně.

Také ve druhém dějství udávali tempo hosté. Destro a po něm Pjanič měli dobré šance definitivně rozhodnout utkání. Na druhé straně byl blízko vyrovnání Cannavaro, ale míč nakonec skončil opět jen těsně vedle. Římané se snažili dát druhý gól, ale jakoby byla branka Neroverdi zakletá. Dvě minuty před koncem zápasu si Rudi Garcia musel oddychnout, když Zazova tečovaná rána z velmi dobré pozice nakonec paseku nenadělala.

Vlci nakonec utkání rozhodli až v šesté minutě nastaveného času. Obrana Sassuola znovu chybovala a Bastos přízemní střelou pečetil výhru hostů 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
scr

0:5

Reagovat
Il Principino

Doufám, že si s chutí zastřílíme...0:4. Francé tam loupne alespoň jednoho fíka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
scr

povinne tri body se povedly...konce jsem se krapet obaval, prislo mi ze AS prestalo hrat...ale nakonec vse dobre dopadlo..pojisteni od Bastose uz byla jen trestnicka na dorte:) FORZA ROMA!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele