29. kolo
23.03.2014 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Kapitán spasil Udinese

Zebry dokázaly uzmout tři body Sassuolu, které tím pádem zůstává v zóně sestupu. Tři body Udinese zajistil Antonio Di Natale, který se stal jediným úspěšným střelcem utkání. Mohlo jich být víc, ale dvě penalty zůstaly neproměněny.

Sassuolo toužebně očekává postup mimo sestupové příčky a snaží se zkušenosti či kvalitu nahrazovat zapálením a horlivostí. Taktických chyb se ale stále dopouští poměrně často, což mohl již po pěti minutách dokázat Danilo. Obránce Udinese se dostal v pokutovém vápně k zakončení stříleného centru a po skrumáži těl napálil míč směrem hostující brány. V ní ale stál dobře připravený Gianluca Pegolo, který si s celou situací poradil.

Aktivnější Udinese se pokoušelo prosadit jako první a zejména záložník Widmer měl velmi blízko k zajímavé šanci. Nejprve sám pálil těsně vedle, poté hledal centrovaným míčem hlavu kapitána Antonia Di Nataleho. Ten byl však tísněn protihráčem a k zakončení se tedy nedostal. Do akce se dostal také Pereyra, jenž si však nerozuměl s Di Natalem a toho mohla využít obrana Sassuola. Ta totiž dlouhým nákopem hledala vepředu útočníka Simoneho Zazu, který s míčem u nohy nadělal obraně domácích velké problémy.

Po dvaceti minutách uvedl míč do pohybu opět agilní Di Natale, na jehož vytříbenou kopací techniku spoléhá Udinese již léta. Ani přímý volný kop v podání domácího střelce však ke gólu nevedl. Když se to nepovedlo nohou, zkusil se Di Natale prosadit hlavou. Nevysoký forward stál na správném místě v ten správný moment a dorazil do sítě střelu Giampiera Pinziho, na kterou Pegolo nestačil hbitě zareagovat - 1:0 pro domácí.

Deset minut před koncem první půle se "Toto" dostal k zahrávání přímého kopu, který nasměroval pouze do zdi. Sudí ale postřehl ruku, od níž se míč odrazil a odpískal pokutový kop. Zkušený Di Natale však potvrdil pořekadlo o tom, že utnout se občas může i sám mistr a poslal balon vysoko nad! To mohlo Zebry mrzet, ale naštěstí pro ně se soupeř prezentoval stejným zakončením. Udinese nadále tlačilo svého soka před sebou a rána Dušana Basty skončila díky teči jen těsně vedle.

Bezradná obrana hostí mohla inkasovat také po hodině hry, když se za ni dostal již jednou skórující Di Natale, ale jeho pokus o obstřel brankáře Pegola nevyšel zcela podle představ. Dvacet minut před koncem utkání se do nadějné pozice dostal také Fernandes, jehož ránu ale výtečným zákrokem zlikvidoval brankář Pegolo! A za to mohlo Udinese pykat. Missirolli totiž upadl v pokutovém území a sudí nařídil druhý pokutový kop. K němu se postavil Floccari, avšak ani tento zkušený střelec svého soka nepřekonal! Sassuolo se tedy musí i nadále trápit na posledních příčkách.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele