38. kolo
17.05.2014 20:45 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Di Nataleho rozlučka hattrickem?

Pokud mělo být tohle poslední utkání kapitána Di Nataleho, pak o něm může mluvit pouze v superlativech. Ne snad proto, že by se rozloučil výhrou, ale po individuální stránce dnes neměl konkurenci. Ani jeho hattrick ale nestačil na všechny body proti dobře hrající Dorii.

Před utkáním se hodně mluvilo o budoucnosti týmu z Udine. Ta je totiž už dlouhou dobu spojena se jménem trenéra Francesca Guidolina a kapitána Antonia Di Nataleho. Zkušený veterán rozmýšlí, co bude dál. Ve hře je také možnost ukončení dlouholeté spolupráce. Pokud ano a tohle měla být derniéra, pak je to opravdu stylová rozlučka.

Musím říct, že kdyby měl kapitán Zeber předvádět tohle i další sezonu, hodně by mi v případě definitivního konce chyběl. Dnes večer totiž jasně ukázal, že ještě má týmu co dát a že se naopak Udinese musí spoléhat na jeho postavu. Přesto byla aktivnější Sampdorie - Gabbiadinni se po krásné přihrávce Soriano ocitl v gólové šance, kterou ale zcela zazdil a poslal míč na branku Udinese. Na druhé straně Pereyra nabídl míč do střelecké pozice Fernandesovi, jehož dělovku parádním zákrokem vytáhl nad svoji svatyni gólman Sampdorie Fiorillo.

Blucerchiati se dostali do vedení téměř vzápětí - centrovaný míč od Manola Gabbiadiniho našel Okaku Chuku a někdejší hráč římských Vlků poslal svůj tým do vedení. Zebry se al nevzdaly a Di Natale hrozil. Řítil se zcela sám na Fiorilla, který se ale na brankové čáře roztáhl a nohou vytěsnil střelu zkušeného domácího kanonýra. Po faulu ale Udinese dostalo šanci na přímý volný kop a Di Natale ji bezezbytku využil. Zkušený útočník nádherně zakroutil míč přes zeď a potvrdil tak pověst fotbalového génia. Gólman Fiorillo zůstal pouze nehybně stát na svém místě - 1:1.

Zebry se daly do pohybu a tlačily svého soupeře neustálou kombinací. Jejich snaha vynesla výsledky již o pár momentů později, když se povedlo Pereyrovi přesprintovat svého strážce, obelstit gólmana a následně nechystat míč nabíhajícímu Di Natalemu, jenž z blízkosti doklepl míč do prázdné branky. A nemusel to být jediný gól Di Nataleho. Italský veterán byl rychlejší než obránci Sampdorie a dostal se tak k blízkosti branky hostů. Jeho první ránu z levé strany vytěsnil parádně Fiorillo, dorážku stejného hráče zastavila tyč!

Přesto si Udinese nedokázalo pohlídat své vedení. Jen deset minut poté, co hráči trenéra Guidolina vyběhli na trávník a snažili se o zisk bodů, se Sampdorii podařilo vstřelit dvě branky. Nejprve Eder dostal lahůdkový pas za obranu a následně chladnokrevně prostřelil gólmana Brkiće. A po něm Sampdoria vstřelila další branku. Roberto Soriano sice nejprve neměl štěstí a gólman Brkić jej vychytal, ale míč vyrazil zpět k hostujícímu záložníkovi, který se ale nerozpakoval a z těžkého úhlu poslal balon do poloprázdné branky - 3:2!

A gólové hody pokračovaly. Udinese se dostalo do tlaku a Doria chvíli nevěděla, co přesně má hrát, aby zastavila útoky domácího týmu. Di Natale dostal následně míč do vápna, během vteřiny se zbavil svého strážce a pak vypálil. Jeho dělovku z blízkosti parádním zákrokem zneškodnil gólman Fiorillo! Poslední slovo v utkání měl však přeci jen útočník Di Natale. Někdejší reprezentant načasoval skvěle svůj náběh a ocitl se náhle v tváří tvář gólmanovi Fiorillovi. Ten sice dělal všechno, co mohl, ale byl bez šance zasáhnout proti střele z bezprostřední blízkosti. Udinese se nakonec může radovat alespoň z bodu a se sezonou se loučí důstojně.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:4

Reagovat
smazaný uživatel

"...ale Udinese se ani za nepříznivého stavu nevzdalo a rozhodlo se bojovat. Kapitán Di Natale srovnal a Emmanuel Badu nakonec v nastaveném čase srovnal." srovnanejsi zapas jsem dlouho nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Di Natale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele