16. kolo
15.12.2013 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Zebry doma padly, tři body si odváží Turín

Domácí Udinese na Stadio Friuli padlo, protože jej překonali Alexander Farnerud s Cirem Immobilem. Pro Turín to ve výsledku znamená, že je sedmý, naopak Udinese sídlí dokonce až na patnácté příčce!

Hned v úvodních minutách Udinese přímo ohrozilo branku hostujícího celku. Pereyra našel přízemním centrem Di Nataleho, s jehož střelou si ale brankář Padelli poradil. Ve třetí minutě znovu Padelli musel zasahovat proti ráně Lazzariho zpoza šestnáctky. O dvě minuty později se domácí dostali do další nebezpečné šance: Di Natale v malém pokutovém území nestačil dostatečně přesně trefit branku a hostující gólman tak znovu skvěle svůj tým zachránil.

Až ve čtrnácté minutě se do větší šance dostal k parádní ráně Immobileho, ta ale skončila těsně nad břevnem. Kombinoval perfektně s Cercim o několik minut později a tak mohl Turín znovu zahrozit. Finální střela Immobileho ale prolétla jen těsně vedle tyče.

Až po půl hodině hry se znovu probralo Udinese. Kombinační hra Allana a Di Nataleho byla skvělou příležitostí k vstřelení úvodní branky. Po sérii narážeček se dostali až do blízkosti brány, ale Di Natale upadl a dožadoval se penalty. Rozhodčí ale ukázal, aby se hrálo dál. Ani přímý volný kop z 38. minuty z nohy Di Nataleho netrefil místo mezi třemi tyčemi. První poločas tak skončil bez změny skóre.

Úvod druhého poločasu patřil Turínu. Hostující celek se dostal hned po začátku překvapivě do vedení. Další kombinační akce skončila u Farneruda, který lobem poslal míč přesně k levé tyči Parádní akce, za kterou si připsal asistenci Cerci.

Na řadě tak bylo Udinese. V 51. minutě se tak snažil pálil Basta, následně v 55. minutě i Lazzari. První šanci ale brankář Padelli dokázal vyrazit na roh a Lazzariho pokusu chyběla přesnost. Až v 75. minutě se podruhé v zápase měnilo skóre. A byl to znovu hostující celek. Přes veškerou aktivitu domácích se dostal ke střílenému centru Darmian a Immobile přesnou hlavičkou trefil prostor mezi třemi tyčemi.

Deset minut před koncem se znovu snažili zaútočit domácí. Hlavička Lazzariho ale po centru Di Nataleho minula těsně branku. O tři minuty později centroval Basta, ale kapitán Di Natale mířil do míst, kde byl Padelli.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele