5. kolo
24.09.2013 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Grifové nestačili na Zebry, tři body zůstávají na Stadio Friuli

Kapitán Antonio Di Natale opět spasil svůj tým a zasáhl ve chvíli nejpotřebnější. Deset minut zbývalo do konce nerozhodně vypadajícího klání s CFC Janov, když se domácí sektor mohl po proměněné standardní situaci radovat. Janov naopak opět klesá tabulkou.

Zebry oplatily svému soupeři poslední vzájemný zápas, v němž díky střele Slováka Juraje Kucky Janov zvítězil. A tři body berou Guidolinovi svěřenci stejným rozdílem, tedy o jednu jedinou branku. O tu se po přímém volném kopu postarala domácí legenda s číslem 10 na dresu - veterán Antonio Di Natale.

Od úvodních minut dávali domácí hráči svému soupeři jasně najevo, kdo že je tady pánem a nepůjčovali mu míč. Poklidnou kombinaci ostatně ani janovský celek nijak výrazně nenarušoval. Mladý brankář Mattia Perin, který byl jedničkou mezi třemi tyčemi u loňského nováčka z Pescary, se musel natahovat po spolupráci Maicosuela s Di Natalem, řešení akce ale brazilský záložník nezvládl podle představ. Udinese stupňovalo svůj tlak, což dokázalo ránou obránce Thomase Heurtauxe. Na ni ještě Perin výborně zareagoval, s dorážkou dobíhajícího Di Nataleho mu už museli vypomoci obránci, kteří míč odvrátili na rohový kop.

Po půlhodině hry se ve spolupráci s Maicosuelem dokázal prosadit Antonio Di Natale, rozhodčí Daniele Orsato však postřehl ofsajd a branku neuznal. Janov nestíhal bránit aktivní přístup domácích, po Allanově vybídnutí otřel míč o svou patičku argentinský záložník Roberto Pereyra a od oslavy gólu jej oddělily centimetry! Trenér Guidolin chtěl tři body přímo zoufale, a proto poslal na trávník mladou hvězdu se jménem Luis Muriel. Body by bral také Janov, takže nevýrazného Moussu Konatého vystřídal harcovník Emanuele Calaió.

Efekt Muriela se projevil téměř ihned, v plném běhu si kolumbijský útočník míč zpracoval a vystřelil. Perinovu bránu však těsně minul. Mrzet jej to nemuselo, neboť jeho starší kolega mu deset minut před koncem zápasu ukázal, v čem spočívá vítězný trik - se štěstím napálil míč z přímého volného kopu po faulu Portanovy za záda bezmocně přihlížejícího Mattiy Perina - 1:0 pro domácí Zebry. Ty už si výhru pohlídaly, nic na ní nezměnila ani nenápadná akce Dušana Basty z konce utkání. Janov po dalším nevýrazném výkonu klouže do sestupových vod.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
hradec

Udinese Calcio 4:2 Janov CFC

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 a Di Natale gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele