18. kolo
06.01.2014 15:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Hellas vyhrál nad Udinese a je pátý

Nováček italské elitní soutěže dokazuje, že jeho šňůra výher není náhodná. Svou formu potvrdil také dnes odpoledne v Udine, kde zvítězil rozdílem dvou branek. Domácí Zebry sice díky Pereyrovi skórovaly, ale dvě branky Luky Toniho a jeden zásah střídajícího Iturbeho hovoří jasně ve prospěch Mandorliniho svěřenců.

Hellas Verona figuroval ještě před rokem v druhé lize, ale nyní již prohání přední celky Serie A. A to doslova, protože mu po výhře nad Udinese patří pátá příčka. Pokud ve večerním utkání vyhraje milánský Inter, klesne sice Mandorliniho parta na šestou příčku, ale přesto je pro řadu expertů kontakt veronského klubu s elitou příjemným překvapením. Dějiny stály na opačné straně, než by si veronský celek přál, protože na Stadio Friuli zvítězil naposledy v roce 1985, přesto do dnešního souboje nastoupil nebojácně. Na lavičku usedl mladík Iturbe, o něhož se zajímají přední italské kluby, Maurizio Domizzi nastoupil s ochrannou maskou na obličeji. V útoku se proti sobě postavili dva veteráni, jmenovitě se jednalo o Luku Toniho a Antonia Di Nataleho. Úspěšnější z nich byl hostující dlouhán.

Pouhých osm minut zabralo hráčům Hellasu, než se ujali vedení. To jim ale připravil sám brankář Željko Brkić, který - i když se jedná o zkušeného brankáře, vyrobil obrovskou minelu a daroval hostům výhodu první branky. Přízemní rána k tyči měla skončit v náručí Brkiće, ale ten nechal střelu Toniho prosvištět až do sítě.

V následujících minutách se oba týmy uchýlily k souboji o míč kolem středového kruhu, takže mnoho pohledných akcí jsme neviděli. Namísto nich se otevřel prostor pro útočné fauly, které se však kupodivu obešly bez karetních trestů. Až pár minut před koncem se Hellas dostal do další slibné šance a také teď ji proměnil. Velký podíl na vstřelené brance má mladík Jorginho, který na sebe nalákal několik obránců Udinese a ukázkově předložil míč nabíhajícímu Tonimu. Ten již neměl větší problém dopravit míč do sítě a zaznamenal svou druhou branku v utkání - 2:0.

Zebry se ale ještě nevzdávaly a dokumentoval to Roberto Pereyra, který využil nedostatečné účasti obránců v souboji. Nejprve se do zakončení dostal Antonio Di Natale, jehož ránu ještě dokázal brankář Rafael vyrazit. Poté se však míč dostal k Pereyrovi a ten si po krásném uvolnění mohl připsat kontaktní branku.

Konec první půle se nesl ve znamení Hellasu, protože Toni mohl přidat další dvě branky. Ani jedna z jeho střel se však nakonec mezi tři tyče nevešla. Souboj dvou veteránů italské Serie A dál pokračoval také ve druhém poločase. Nejprve se k centrovanému míči jen těsně nedostal Antonio Di Natale, něco podobného z blízkosti zkoušel také Luca Toni. Ani jemu se napotřetí nevedlo. Klíčový moment měl na svědomí opět nestárnoucí "Toto", který vyslal perfektně umístěnou dělovku směrem k Rafaelově bráně, ale brankář soupeře předvedl brilantní zákrok a jeho střelu vyrazil. O pouhou minutu později se k míči dostal střídající talent Juan Manuel Iturbe, pronikl s ním až k bráně Brkiće a své impresivní sólo zakončil povedenou ranou - 3:1.

Konec utkání sice nebyl daleko, přesto jsme se dočkali ještě několika šancí. Ani projektil z kopačky Pereyry, ani následná akce Fernandese ale gólem neskončili. Ránu Bruna Fernandese totiž zastavilo břevno! Udinese na svém hřišti padlo a tři body si do Verony odváží spokojený Hellas.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

Udinese Calcio 2:2 Hellas Verona

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele