13. kolo
24.11.2013 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Zebry zaskočily Fialky a tři body zůstávají na Friuli

Možná trochu překvapivě padla Montellova družina v utkání s Udinese, na které těsně nestačila. Jedinou branku utkání totiž vsítil Thomas Heurtaux. Giuseppe Rossi tentokrát vyšel střelecky naprázdno a jeho místo nikdo nezaplnil.

Oba týmy v podstatě vyrukovaly do zápasu s jediným klasickým útočníkem. Zatímco v toskánském dresu se velmi daří klenotu v podobě Pepita Rossiho, Udinese se pro změnu dlouhodobě spoléhá na střelecké instinkty Antonia Di Nataleho. Věk sice prý nezastavíte, ale Di Natale je živoucím příkladem toho, že zpomalit rozhodně jde. Ani on se dnes odpoledne ale do statistik zápasu nezapsal. Zajímavým se toto střetnutí stalo také pro dvojici David Pizarro - Juan Cuadrado, protože oba v minulosti dres Udinese oblékali.

Do zápasu vešli lépe hostující hráči, kteří přinutili soupeře k některým zbytečným kombinacím, které vedly ke ztrátě míče. Po jedné z nich se kulatého nesmyslu ujal Juan Cuadrado, proběhl s ním k pokutovému území brankáře Brkiće a tvrdě vypálil. Bohužel pro Fialky i vývoj zápasu však mířil příliš do středu, kde jeho sok stál již připraven. Další problém pro Zebry nadešel o pár minut později, když trenér Guidolin musel nechtěně střídat. Zranil se totiž Gianpiero Pinzi, který musel své místo přenechat Allanovi.

Také Udinese se zapojilo do atraktivity utkání, jenže dlouho si nemohlo vypracovat stoprocentní šanci. Když to nešlo po zemi, parta kolem kapitána Di Nataleho to začala zkoušet střelami z větší vzdálenosti. Nejprve se zastřeloval Bruno Fernandes, po něm se ozval také kapitán. "Toto" ale zamířil také pouze do Neta. Nicméně, jemu ani jeho spoluhráčům to příliš vadit nemuselo, neboť se o pár minut později dostali do vedení.

Po faulu Alberta Aquilaniho a chvilce italského dohadování o existenci faulu a žluté kartě, se totiž k přímému volnému kopu postavil zkušený kanonýr Di Natale a svým centrem našel naskakujícího Thomase Heurtauxe - 1:0.

V druhé půli se opět na chvíli probudila Viola, když Joaquin několikrát pokoušel nalézt spoluhráče Rossiho. Pozorná obrana Udinese mu však v jeho úmyslech vždy zabránila. Standardní situace dnes vyznívaly jednoznačně pro domácí, když poněkolikáté musel zasahovat brankář Neto. Na něj si nepřišel ani Bruno Fernandes, ani po něm dorážející Di Natale. Právě na bedrech kapitána spočívá většina ofenzivních nápadů - po hodině hry se zkušený veterán dostal také do zakončení. Akrobatický pokus však nenamířil do sítě. Po následné nevýrazné desetiminutovce se oba týmy rozhodly skórovat a šancí přibylo.

Zlobil především střídající Luis Muriel, který notně zvýšil rychlost i atraktivitu zápasu. Nejprve neúspěšně sám postupoval na Neta, následně se minisouboj opakoval. Se stejným výsledkem, Neto opět držel akcie svého týmu relativně vysoko. Fiorentina se sice pokoušela o zdramatizování, bylo to ale Udinese, kdo se málem radoval z dalších tref. Po dalším průniku Muriela se k dorážce dostal Fernandes, ale jeho zakončení Neto vyrazil. Posledním střelcem utkání mohl být Andrea Lazzari, ale po Fernandesově vybídce netrefil prázdnou bránu!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kedy už konečne bude môcť hrať Goméz? Bez neho sme poraziteľný!!! Ten debilný brankár čo ho vtedy zranil, tuším v 2 či 3 kole Serie A by mal dostať zákaz štartu aspoň na pol sezóny!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele