7. kolo
06.10.2013 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Doria zabojovala a získala bod proti Turínu

Velmi dramatické okamžiky v Janově ukázaly, že ačkoli se tradičnímu prvoligovému celku nedaří, stále ještě umí bojovat do posledních chvil. Právě v nastavení druhé půle totiž Éder rozhodl o konečné dělbě bodů. Sampdoria sice vedla, ale kvůli individuálním chybám a body málem přišla.

Na dnešní zápas budou fanoušci Sampdorie dlouho vzpomínat jako na velice dramatické utkání. A možná, že jeden bod utěší i bolest obránce Cesare Bova, který špatně dopadl a po jednom ze soubojů musel střídat. Již po sedmi minutách jej musel nahradit Giovanni Pasquale. Střídající hráč hledal v pokutovém území spoluhráče Alessia Cerciho, bývalý Říman ale byl pod drobnohledem soupeřových obránců. Atraktivita utkání v průběhu první půle hodně kolísala a ani jednomu z týmů se kvůli špatné kombinaci nedařilo rozvlnit síť.

Smůlu až pět minut před koncem protrhl Gianluca Sansone, který využil nahrávky Manola Gabbiadiniho, rychlým krokem se dostal k hranici vápna a tvrdou ranou vypálil. Brankář Daniele Padelli neměl šanci míč zastavit a tak jen sledoval, jak soupeř raduje.

Giampiero Ventura pochopil, že ofenzivní schopnosti jeho týmu je třeba posílit a místo mladého záložníka Omara El Kaddouriho poslal na hřiště dalšího útočníka. Ani Riccardo Meggiorini se však ihned neprosadil. Přesto jeho spoluhráči v útoku dostávali více prostoru a mladík Ciro Immobile toho mohl po hodině hry využít. Chybu obrany chtěl napravit Pedro Obiang, ale míč odvrátil pouze na nohu Immobileho a bývalý tahoun Pescary se nemýlil - srovnáno.

O pouhou minutu později mohl jít Turín do vedení, když s míčem na bránu uháněl Alessio Cerci. Jeho ránu ale brankář da Costa vyrazil. Do análů zápasu se mohl zapsat také obránce Emiliano Moretti, hlavičku zkušeného beka ale zastavilo břevno da Costovy brány! Granata začala tlačit svého soupeře a po jednom z průniků do vápna byl faulován Danilo D'Ambrosio. Sudí Gervasoni si tohoto přestupku povšiml a daroval Turínu pokutový kop. Ten proměnil Alessio Cerci a otočil skóre utkání!

Stejnou možnost dal hlavní rozhodčí také soupeři, když potrestal obránce Kamila Glika za faul na střídajícího Édera. Ten si míč postavil přesně na puntík a s ledovým klidem zavěsil. Brankář Padelli sice vystihl směr střely, ale v její cestě do sítě jí zabránit nedokázal.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
hradec

UC Sampdoria 0:0 Turín FC

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele