17. kolo
22.12.2013 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Mihajlović nepokořen, jeho Doria si dělí body s Parmou

Po sérii tří výher v řadě potkalo Sampdorii menší zpomalení, když si pouze rozdělila body s Parmou. Ducali navíc museli dotahovat skóre, protože jako první se trefili domácí. Na branku Édera ale dokázal odpovědět Alessandro Lucarelli.

Od úvodních minut bylo jasné, že Donadoniho Ducali nepřijeli do Janova jen a pouze bránit. Neustálým nebezpečím pro obranu Dorie byly především rychlé nohy mladíka Jonathana Biabianyho, který častými vpády do pokutového území narušoval sváteční atmosféru kolem brány Angela da Costy. Do zajímavé šance se prodíral také Amauri, zkušeného útočníka ale zklamala jeho vlastní míčová technika a míč mu uskočil.

Docela dobrý pokus si na své konto připsal zkušený záložník Marco Marchionni, který zpoza vápna napřáhl ke střele a s ní měl brankář da Costa velké problémy. Massimo Gobbi si počíhal na aktivního Nenada Krstičiće a fauloval jej, takže sudí Di Bello nařídil ve prospěch Dorie přímý volný kop. K jeho exekuci se postavil Gianluca Sansone a brankář Antonio Mirante měl co dělat, aby aspoň konečky prstů vytěsnil jeho ránu mimo tři tyče.

Druhý hráč na hrací ploše se stejným příjmením, hostující Nicola Sansone) se prezentoval tvrdou ranou z větší vzdálenosti, která se málem stáčela pod břevno da Costovy brány. Nakonec by ale potřebovala ještě pár centimetrů, aby byla trefou gólovou. Z ní se naopak radovali domácí hráči. Krátce před odchodem do kabin si totiž hostující obrana nedala dobrý pozor a míč po několika odrazech proskotačil až k volnému Éderovi. Ten nezaváhal a razantní střelou poslal Sampdorii do vedení.

Ani to ale nevydrželo celý zápas. Parmě možná prospělo střídání Jonathana Biabianyho, který je sice jednou z největších hvězd současného kádru Ducali, ale dnes v podstatě vidět nebyl. Jeho místo zaujal Raffaele Palladino. Po jeho střídání kopala parma rohový kop a odrazu míče málem využil Marco Parolo. Zvýšená aktivita Parmy byla gólově vyjádřena o něco později, když se rozehrávky rohového kopu ujal Raffaele Palladino a míč z jeho kopačky našel hlavu naskakujícího obránce Alessandra Lucarelliho - 1:1.

Jenže gól nevedl ke zdramatizování utkání, jak by se dalo očekávat. Místo toho se oba celky snažily již neinkasovat a před svátečním odpočinkem neprohrát. I díky tomu se postupně začali ozývat nespokojení diváci. Hráči na obou stranách se tedy ještě vzepjali k závěrečnému tlaku, když nejprve Amauri našel záložníka Parola. Čerstvý reprezentant Itálie se ale nedočkal, protože skvěle zakročil brankář da Costa. Poslední akci dnešního zápasu i celého roku si vytvořili domácí hráči. Janov ale nemůže slavit výhru, protože Éder ani nadvakrát nepřekonal brankáře Miranteho! Utkání tedy skončilo remízovým výsledkem, který sice neurazí, ale v podstatě nic neřeší.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele