31. kolo
30.03.2014 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Turín FC - Cagliari Calcio 2:1

Cagliari Calcio klesá, protože v Turíně nestačilo na tamní FC. Úvodní branku si na své konto připsal talentovaný záložník Omar El Kaddouri, vedení Granaty navýšil Alessio Cerci. Ani korekce skóre v podání Neného nestačila na bodový přísun.

Alessio Cerci se opět probudil k životu a po několika předešlých nevýrazných výkonech se opět zapsal na střeleckou listinu. To byl dokonce zlomový okamžik a zřejmě rozhodující branka dnešního utkání. Cerci ale hrozil obraně Isoliani již od úvodu, protože nejprve centroval do pokutového území soupeře a následně se sám zastřeloval. V prvním případě však nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, v tom druhém výtečně zasáhl Vlada Avramov.

Turín byl jednoznačně aktivnějším týmem, takže bylo jen otázkou času, než se mu podaří vstřelit úvodní gól. V útočné akci Granaty mohl posléze pokračovat zkušený útočník Riccardo Meggiorini, ale dobrou nahrávku nezpracoval podle představ a míč skončil v zámezí. Po chybě Davideho Astoriho se do šance řítil mladík El Kaddouri, ale ani on svůj samostatný nájezd příliš zdařile neproměnil.

Své šance mělo také Cagliari, jmenovitě se do zakončení dostal Nené. Ten si sice pohrál s obranou Granaty, ale jeho následná střela již tolik radosti z hlediska hostujících fandů vzbuzovat nemohla. Brankář Padelli sváděl s Neném usilovné souboje o každý míč, který Brazilec na svého soupeře vystřelil. Ani třetí pokus Neného se ale nesetkal s úspěchem. Další šance Turína se narodila u Cerciho, který vyslal do uličky Riccarda Meggioriniho, ale zkušený zakončovatel mířil mimo. Po nebezpečném centru Avelara z přímého volného kopu se stav utkání opět neměnil.

Stalo se tak až minutu před koncem první půle. Brankář Avramov nestačil reagovat na náběh Omara El Kaddouriho, jehož skvěle našel centrující Alessio Cerci. El Kaddouri již neměl mnoho obtíží při překonání svého soka a Turín vedl.

Šok pro hosty mohl zvýšit ještě Meggiorini, který ale chvíli po nástupu z kabin mířil mimo tři tyče. Ten Avramova nepřekonal ani napodruhé, protože Ani výtečné zákroky srbského brankáře ale nemohly udržet Turín příliš dlouho na uzdě, což se projevilo dvacet minut před koncem. Avelar nestačil ve sprinterském souboji na Cerciho a ten pohodlně zvýšil na 2:0.

A jednalo se o branku významnou, protože o pouhých pár minut později se ke slovu dostali také hosté. Po centru Pisana se Nené konečně dočkal a jeho hlavička zapadla přesně za záda brankáře Daniela Padelliho!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele