18. kolo
06.01.2014 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - Inter Milán 1:0

Návrat Edyho Rejy do hlavního města Itálie začíná přinášet své ovoce. Lazio pod jeho vedením porazilo milánský Inter 1:0 a posunulo se na desáté místo. Inter nejtěsnější porážkou přenechal páté místo Hellasu a je šestý. Tři body ve prospěch Biancocelesti vystřílel kanonýr Miroslav Klose.

Na Stadio Olimpico se střetly dva tradiční celky s pohárovými ambicemi a oba potřebovaly nutně všechny body. Radovat se ale mohl jen jeden. Lazio díky špatným výsledkům odvolalo trenéra Vladimira Petkoviče a toho nahradil starý známý Edy Reja.

Ve vyrovnaném prvním poločase diváci příliš šancí neviděli. Lazio muselo už po čtvrthodině hry řešit první nepříjemnost v podobě vynuceného střídání. Obránce Konko si přivodil zranění a nahradit ho musel Cavanda. Také druhé vzrušení na place neznamenalo ohrožení branky, nýbrž zdraví jednoho z hráčů. Dias ostře fauloval a mohl být rád, že nevyfasoval červenou kartu. Každopádně další vynucené střídání nebylo třeba. Lazio si následně vytvořilo mírnější převahu, ale až na pár závarů před Handanovičem k přímému ohrožení branky nedošlo.

Také po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Vůbec největší šance Lazia přišla až v 67. minutě a postaral se o ní pozdější hrdina Miroslav Klose. Německý útočník postupoval sám na Handanoviče, ale balón nepochopitelně zasekl a tím celou akci zhatil. Domácí hrozili čím dál častěji a devět minut před koncem se dočkali. Klose si naběhl na centrovaný míč a střelou z první překonal Handanoviče - 1:0 pro Lazio. Na tahu byl Inter, ale na vyrovnání měl pouze devět minut. Přesto se Nerazzurri dostali do velké šance. Závar na malém vápně se nakonec obešel bez zakončení, neboť domácí defenzíva na poslední chvíli nebezpečí odvrátila.

Miroslav Klose mohl v nastaveném čase pečetit výsledek, ale znovu nezvládl situaci, kdy sám postupoval na brankáře. Klose zpomalil a vracející se Rolando mu vypíchl míč. Lazio se sice muselo strachovat o výsledek až do samotného konce, ale vítězství nakonec udrželo. Inter po porážce přenechal páté místo Hellasu, Lazio je desáté.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Kepy_FCB

předlouho nebyla remíza

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2, Alvarez a Kuzmanovič

Reagovat
smazaný uživatel

jasně :D

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

2:3

Reagovat
bayern987

Klose!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele