3. kolo
16.09.2013 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Vlci otočili zápas v Parmě a zvítězili

AS Řím dokázalo otočit zápas na stadionu Ennia Tardiniho v Parmě, kde tamní domácí celek po první půli vedl. Římany zaskočila branka Jonathana Biabianyho, ve druhém dějství ale ukázali, že jsou zatím "týmem druhých poločasů" a utkání díky třem brankám vyhráli.

Úvodní minuty ovládli Římané, kteří se s chutí pouštěli do rychlých kombinací a drželi míč na svých kopačkách. Po faulu na svou osobu dostal Francesco Totti příležitost rozehrávat volný přímý kop z dobré pozice, jenže jeho rána postrádala razanci. Domácí Ducali se ozvali díky spolupráci Amauriho s Gobbim, který posílal do vápna míč na nabíhajícího Jonathana Biabianyho. Francouzský ofenzivní klenot Donadoniho týmu však na míč těsně nedosáhl.

Maiconovi se vydařilo minulé utkání a na svůj zásah chtěl vzpomenout také dnes. Jeho náběh za obranu sice vypadal slibně, ale Brazilcova střela mířila jen do boční sítě. Adem Ljajić patřil také mezi úspěšné střelce minulého klání, ale dnes si jej obránci Parmy hleděli velmi obezřetně. K míči se po vybojovaném rohovém kopu postavil Antonio Cassano a jeho příjemný centr ještě prodloužil Biabiany k nohám nabíhajícího Lucarelliho. Ten ale ze dvou metrů přestřelil odkrytou bránu Morgana De Sanctise!

O deset minut později se přihodilo něco, co dosud žádný tým Serie A nedokázal - Parma našla skulinu v obraně AS a vstřelila Vlkům první gól sezony. A to byl pro Giallorossi problém, neboť je téměř nepsaným pravidlem, že pokud musí Garciův tým dotahovat skóre, zřídkakdy se mu povede zvítězit. Aby se tak stalo také tentokrát, Cassaniho centr poslal za De Sanctisova záda hlavičkující Biabiany.

A ještě jednu šanci si Parma připravila - na Cassanovu narážečku s Biabianym ale již nikdo další ve vápně neodpověděl. Po první půle tak AS sice zatlačilo svého soupeře do obrany, ale Ducali udělili Římanům lekci z produktivity a jejich jednoduchý styl slavil úspěch.

Rozehrávku ve středovém kruhu pro druhou půli obstarali domácí, ale rychle o míč přišli a to se jim stalo osudným. Miralem Pjanić našel skvělým lobem za obranu nabíhajícího Alessandra Florenziho a mladý záložník prudkou ranou překonal nehybně stojícího Miranteho!

Ducali mohli velmi brzy vyrovnat, ale Biabianyho střelu tečoval Amauri jen těsně vedle. Tradiční Garciovo střídání v podání odcházejícího Adema Ljajiće a čerstvého Gervinha ještě stav utkání nezměnilo, pas Kevina Strootmana ale ano - milimetrově přesný lob za obranu nastartoval díky perifernímu vidění Holanďana Francesca Tottiho, který osamocen před Mirantem vstřelil svůj první letošní gól.

Gervinho chvíli působil matným dojmem, ale když se rozběhl vstříc Mirantemu, stínoval jej jen Mattia Cassani. Tomu reprezentant Pobřeží slonoviny unikl a po faulu v pokutovém území následovala penalta. Nejprve ji chtěl zahrávat střídající Marco Borriello, ale Daniele De Rossi určil Kevina Strootmana. A dobře udělal - jeho dělovka pod břevno stanovila konečný výsledek, Giallorossi jsou nadále stoprocentní.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pocitam tu bilanci dobre? 3-2-19? Parada,jen tak dal. Tip: 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hradec

Parma FC 1:3 AS Řím

Zatím nejtěžší soupeř pro Vlky. Mají na to odvést si z venkovního hřiště plný počet korálků.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Majitel vesteckej gule

Reagovat
smazaný uživatel

AS zatím jako jediny neinkasovalo, ale Parma určitě zatím nejtěžší soupeř tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

http://vk.com/video-34732382_166425644?hash=50c264455bb16891

AS se pomalu ale jistě vrací na výsluní....letos konečně do Ligy mistrů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele