38. kolo
18.05.2014 15:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Rekordní Stará dáma poslala Cagliari domů s prázdnou

Juventus neponechal nic náhodě a v boji o body zvítězil i nad Cagliari. Na první pohled mu o nic nešlo, ale motivací pro Conteho hráče mohlo být domácí prostředí a především magická hranice sta bodů v sezoně.

Mistrovské Scudetto již měl Juventus zajištěno, takže se vlastně nemusel o nic bát. Po výhře nad AS Řím si mohl trenér Antonio Conte dovolit změny v sestavě, ale přesto sázel na osvědčená jména typu Pirla či Buffona. Obranu Staré dámy měl zaměstnávat zkušený Chilan Mauricio Pinilla.

Od úvodních minut se Cagliari muselo bránit, protože i když sezona skončila, Juventusu zbývala alespoň jedna motivace - chtěl překonat hranici sta bodů za sezonu, čímž by vstoupil do historie. Po chybě obrany se do šance řítil Carlos Tévez, ale míč z jeho kopačky mířil přímo do brankáře Silvestriho, kterému zlikvidování šance mnoho práce nedalo. Na opačné straně se hnal do útoku Victor Ibarbo, ale ani jeho postup na brankáře Buffona úspěch neslavil - zkušený italský reprezentant opět ukázal, jak nepostradatelný pro tým je.

Už po devíti minutách se přání trenéra Conteho začalo vyplňovat, když si Andrea Pirlo nastavil míč a po krátkém rozběhu poslal míč od břevna do brány!

A aktivita domácího týmu nepolevovala. Do další šance se dostal vysoký Bask Fernando Llorente a opět byl úspěšný. Po pouhých patnácti minutách Juve zahrávalo rohový kop a od Pirla se míč snesl na hlavu Fernanda Llorenteho. Pro něj už nebylo problémem poslat míč za záda brankáře Silvestriho - 2:0.

Ani za tohoto stavu se Cagliari nevzdalo a pokoušelo se s výsledkem něco udělat. Pinilla pálil v prostoru šestnáctky, nicméně jeho dělovku znovu zneškodnil skvělý Buffon. Tento zákrok posloužil turínskému gigantu jako základ rychlého protiútoku, který po nahrávce Marchisia mohl zakončovat Carlos Tévez. Do další šance se prodral rychlík Kwadwo Asamoah, který proběhl blíže k pokutovému území a z dvaceti metrů vypálil. Silvestri sice zasáhl, ale na další akci soupeře už nárok neměl. V pokutovém území hostů dokázal i v pádu Lichtsteiner přepopslat míč právě na Marchisia, který se poté obtočil kolem vlastní osy a nekompromisní dělovkou poslal míč pod horní konstrukci brány.

Drtivý tlak Juve mohl být ještě navýšen, ale brankáři Silvestrimu se dnes výjimečně skvěle dařilo. Zlikvidoval dělovku Téveze a poté si poradil také se šancí Fernanda Llorenteho. Mohutné ovace patřily pár minut po změně stran brankáři Buffonovi, který pogratuloval každému spoluhráči a byl nahrazen rezervním brankářem Rubinhem. Ten si musel poradit s akcí Victora Ibarba, ale celou situaci zvládl na jedničku.

Cagliari předvedlo rychlou akci na jeden dotyk, ale zkušený záložník Daniele Conti byl obklopen přesilou protihráčů a nebyl schopen pořádně zakončit. Jeho tým se ale sympaticky nevzdal a dál bojoval alespoň o čestný úspěch. Posledních patnáct minut v sezoně patřilo také záložníkovi Pepemu, který většinu sezony promarodil a jeho kariéra v dresu Turína se chýlí ke konci. S vědomím konce dnešního utkání tempo hry stále klesalo a v závěru zápasu se diváci dočkali snad jen jediné výraznější šance. Mauricio Pinilla ale svou akci neproměnil a mířil přímo do rukavic brankáře Rubinha.

Poslední minuty došly ke svému konci a Carlos Tévez ještě na chvíli předváděl své umění. Sudí Bergonzi poté ukončil zajímavé utkání, ve kterém si Juve došlo až k rekordní hranici sta bodů.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Gerd 2010

3 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

100 bodová hranice bude pokořena

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Pomee Juvee !! :)

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele