14. kolo
30.11.2013 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Grifové dotáhli skóre a body si s Turínem dělí

Turínské FC sice od sedmé minuty díky brance Omara El Kaddouriho vedlo, ale plný počet bodů přesto nezískalo. Granata totiž nezvládla pohlídat Davida Biondiniho, který dvacet minut před koncem srovnal.

Sobotní program nejvyšší italské fotbalové soutěže přinesl další remízu, tentokrát si body rozdělily celky Janova a Turína. Tamní CFC muselo dorovnávat krok, ale nakonec vše zvládlo a pokračuje v sympatických výkonech. Dalším dobrým výkonem se prezentovala senzace hostí se jménem Cerci na dresu, ale ofenzivní talent svou šanci promrhal a nechal vyniknout brankáře Mattiu Perina. Ten se v minulých utkáních blýskl například likvidací penalty Maria Balotelliho.

Sotva uběhlo prvních pár desítek sekund a diváci se stačili usadit na svá místa, již se mohli málem znovu zvedat ze sedadel. Do úvodní šance utkání se totiž dostal hostující útočník Ciro Immobile, jehož ránu zastavila až branková konstrukce Perinovy brány! Turín zvyšoval obrátky a zanedlouho poté se dočkal prvního (a zaslouženého) gólu. Brankář Mattia Perin měl tu smůlu, že ránu Omara El Kaddouriho z hranice pokutového území spatřil až na poslední chvíli, kvůli teči navíc projektil z kopaček mladého hráče snadno změnil směr - Granata vstřelila brzký gól a vytvořila tlak na domácí mužstvo.

Grifové se dlouho nemohli dostat do tempa, i když se o to hodně snažil například mladý záložník Centurión. Talent z argentinského klubu Racing Avellaneda ale nepřekonal brankáře Padelliho ani střelou, ani nebezpečně vypadajícím centrem. O přímé ohrožení zkušeného Daniela Padelliho se pokoušelo také eso domácího útoku Alberto Gilardino. Ani vysoký reprezentant se ale nepotkal s přesnou muškou. Statický tlak Janova stále kýžené ovoce nepřinášel, naopak se málem radovali hosté. Turínský klub ale spíše vyčkával na rychlé protiútoky, které mu i díky osobě zmíněného Alessia Cerciho nedělají problémy. Dnes večer však domácí obránci dávali pozor a příliš mnoho pasů za sebe nepouštěli.

Mladík Šime Vrsaljko již teď poutá pozornost věhlasnějších klubů Itálie, neboť svými výkony podporuje nejen Janov, ale vydatně pomáhá také chorvatské reprezentaci. Vrsaljko si stíhá plnit nejen obranné povinnosti, ale z prostoru beka nabíhá do nebezpečných situací, čímž pomáhá vytvářet přečíslení. Jedno z nich dnes večer zakonči velice povedenou střelou, která se od tyče dokonce chystala změnit skóre. Naneštěstí pro Grify se ale odrazila do obličeje brankáře Padelliho a i když jej to bolelo, nejspíš byl rád, že tímto zajímavým zákrokem zabránil inkasovanému gólu. Moc dlouho mu ale radost ze zásahu netrvala, protože se jeho situace ukázala jako vážnější. Trenér Ventura se proto rozhodl ke střídání a Padelliho nahradil Lysem Gomisem.

Ten moc úspěšnou premiéru nezažil, neboť jen o pár chvil později kapituloval. Pas střídajícího Řeka Giannise Fetfatzidise totiž nepozornou obranou prošel až na nabíhajícího Davida Biondiniho, který v poklidu srovnal stav utkání!

Turín se nehodlal vzdát tří bodů a vzápětí odpověděl více než sympaticky - protiútok tažený útočníkem Immobilem totiž brankář Mattia Perin likvidoval na poslední chvíli a ještě k tomu mu pomohla neschopnost zakončujícího hráče. Ciro Immobile totiž mohl skórovat, ale před prázdnou branou napálil míč jen do ležícího Perina! Poté se Turín symbolicky uchýlil na vlastní polovinu a o případné skórování již nejevil zájem. Domácí sice byli povzbuzováni vášnivými fanoušky, ale stejně s teplotou na teploměru klesala i jejich šance na výhru. Po devadesáti minutách tedy sudí Sebastiano Peruzzo ukončil zápas, který Janov umístil na sedmou příčku. Venturův Turín je prozatím desátý.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

10 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele