12. kolo
10.11.2013 12:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Skvělý výkon Kucky s Perinem přinesl tři body Grifům

Slovenský záložník Juraj Kucka pokračuje v dobrých výkonech, ke kterým přidává především rozhodující branky. Zcela opačné poslání na hřišti má mladík Mattia Perin, ale také on dnes famózními zákroky pomohl domácím k důležité výhře.

Od úvodních minut se oba týmy snažily předčit svého soupeře, takže se diváci na stadionu Luigiho Ferrarise vůbec nenudili. Znovuzrození Grifové si pod Gasperiniho vedením počínají téměř suverénně, což se podepisuje například také na formě Alberta Gilardina. Tu jsme nastínili již v preview a dnes se italský útočník snažil navázat na dobré výkony. Mimo jiné žádal po třech minutách odpískání faulu na svou osobu, sudí Cervellera ale jeho přání nevyslyšel. Alberto Gilardino však není jen hrotový hráč do vápna, po pěti minutách například rozehrál zajímavou akci vedenou po straně. Jeho centr ale hostující obrana odvrátila.

Po patnácti minutách se ke slovu dostal také Hellas, který díky rychlé kombinaci přinutil soupeře k bránění. Ani následné rány Jorginha s Iturbem ale nenašly cíl a skončily mimo tři tyče. Po osobním souboji upadl na polovině soupeře Emil Hallfredsson a kvůli krvácení na hlavě musel být střídán. S ním odešlo také čisté konto Mandorliniho svěřenců, neboť jen o minutu později se k rohovému kopu dostal Daniele Portanova a poslal Janov do vedení!

Centry s následným přesným zakončením, či snad nedůraz obránců v osobních soubojích - to jsou hlavní příčiny dnešní prohry veronského týmu. Pět minut po první trefě se totiž janovský Juraj Kucka dostal k centrovanému míči a předskočil svého soka. Slovákova přesná hlavička zaplula za Rafaelova záda a Gasperini mohl jásat - 2:0.

Počátek druhé půle zachytil v lepším rozpoložení hosty, kteří chtěli utkání s Janovem minimálně zdramatizovat. Po sérii několika ofenzivních výpadů se Hellas dostal ke standardní situaci, kterou hlavičkou zakončoval střelec Luca Toni. Vysoký útočník Hellasu však míč poslal o dva metry vedle Perinovy tyče. Obrovské nasazení a boj o každý míč z Janova doslova zářil, i když jeho vedlejší účinek v podobě zranění Antonelliho trenéra Gasperiniho donutil ke střídání. Dvacet minut před koncem předvedl skvělou individuální akci Juraj Kucka, který po sprintu obešel dva protihráče a nahrával volnějšímu Cofiemu. Ten ale zpoza šestnáctky vysoko přestřelil.

Grifové ale nemohli složit zbraně a utkání pouze dohrávat, protože Mandorliniho svěřenci se neustále tlačili k zakončení. Další povedenou ranou, která donutila mladého Perina k zákroku, se prezentoval střídající Martinho. Jeho nasazení se ukázalo jako velmi povedené, protože rychlý protiútok zakončil Martinho ještě lepší akcí, se kterou měl Perin hodně co dělat. Bývalý gólman Pescary dnes vskutku doháněl útočníky Hellasu k šílenství, neboť poté, co Luca Toni orazítkoval tyč, nedokázal přes Perina procpat míč ani Jorginho s Jankovićem!

V rámci nastaveného času se do posledních šancí dostali oba vysunutí útočníci svých celků. Nabíhající Alberto Gilardino centr do pokutového území nezpracoval, Luca Toni vypálil těsně vedle. Po uplynutí vymezené doby arbitr Cervellera ukončil polední utkání, po jehož skončení se mohou radovat domácí.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1'

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele