37. kolo
10.05.2014 20:45 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Inter Milán - SS Lazio 4:1

Javier Zanetti se s domácím publikem rozloučil vítězně, Inter deklasoval Lazio 4:1 a v příští sezoně si zahraje Evropskou ligu. Naopak Biancocelesti končí bez pohárů. Lazio sice brzy vedlo, ale Inter pak předvedl gólovou smršť.

Branka Biavy už ve druhé minutě utkání znamenala jen jakési dráždění hada bosou nohou. Canův centr byl perfektně kopnutý a Biava neméně dobře hlavičkoval, brzké vedení Lazia ale vzalo brzy za své. Nenápadný přízemní centr doskotačil až k Palaciovi, který neměl nejmenší problém dopravit míč za Berishova záda - 1:1.

Vyrovnaně se hrálo až do 34., respektive 37. minuty. Tehdy Inter vstřelil dva slepené góly a tím se v podstatě nasměroval k vítězství. Nejprve obdržel parádní přihrávku za obranu Icardi, jenž křižnou ranou překonal Berishu a po něm za pár minut skóroval podruhé v zápase Palacio, když k němu opět propadl balón. Nerazzurri vzápětí vedli 3:1 a tento náskok si také odnesli do poločasové přestávky.

Pokud chtělo Lazio pomýšlet na Evropskou ligu, muselo utkání otočit a to proti dobře hrajícímu Interu bylo skoro nemožné. Biava se sice opět vyšrouboval nejvýše do vzduchu, ale jeho radost zhatil parádním zákrokem Handanovič. To už byl na place i Javier Zanetti, jehož na hřiště poslal Walter Mazzarri. Bylo to správné gesto, argentinská legenda se tak mohla rozloučit s domácími Tifosi. Lazio bylo v průběhu druhého dějství mírně aktivnějším týmem, ale byli to milánští kdo opět rozvlnil síť. Po rychlém brejku se technickou střelou prosadil Hernanes a s Biancocelesti už to vypadalo hodně zle - 4:1.

Ve zbytku utkání už se nic podstatného nestalo. Inter zvítězil 4:1 a po roce se vrací do evropských pohárů, přesněji do Evropské ligy. Naopak minimálně roční pauzu od Evropy si dají v Laziu, což bude po skončení sezony hodnoceno jako velký neúspěch a zklamání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 EL musi byt nasa!!!

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zanetti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele