3. kolo
14.09.2013 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Derby d'Italia končí remízou!

Slavný zápas mezi milánským Interem a Juventusem Turín dnes v podvečer vítěze nenašel. Po dlouhé době taktických úkonů se jako první prosadili domácí, které poslal do vedení Mauro Icardi. Na gól 'odborníka na Starou dámu' však velmi rychle odpověděl Arturo Vidal, jehož branka ukončila úspěšné zápisy v zápase.

Stará dáma z počátku ovládala vývoj zápasu, za což vděčila jednak neúnavně bojující záložní řadě, jednak kouzelníkovi Tévezovi. Inter Milán ale nepanikařil a trpělivě čekal na své šance. Opět se potvrzuje Mazzarriho styl, tedy pečlivá defenzíva a celková organizovanost. Každý hráč přesně věděl, na kterém místě v systému se má pohybovat a co má dělat. Střet dvou takticky vyspělých celků začal.

První náznak šance, při němž tribuny téměř přestaly dýchat, se odehrál po rohovém kopu domácího týmu. Šanci sice Paul Pogba zdánlivě zažehnal, ale jeho hlavičku sebral Yuto Nagatomo, jehož ránu musel velice rychle řešit Gianluigi Buffon! Emoce planuly také na druhé straně, když se do vápna prohnal Arturo Vidal a po kontaktu se Saphirem Taiderem upadl. Píšťalka sudího Orsata zůstala němá...

Juventus dál trávil chvíle na polovině Interu, po faulu na Paula Pogbu měl dokonce šanci na zahrávání přímého volného kopu. A máte-li v týmu střelce jako jsou Andrea Pirlo či Carlitos Tévez, může mít Handanović problémy. Ten si ale postavil zeď výborně a zasahovat nemusel. Samira Handanoviće ohrozil z blízkosti také Paul Pogba, ale slovinský brankář si nakonec prostor u tyče dobře pokryl. Po půlhodině hry se zdálo, že Juventusu docházely nápady, jak překonat dobře zorganizovanou a flexibilní obranu Nerazzurri.

Krátce před koncem první půle se Ricky Álvarez dostal spolu s Fredym Guarínem do útoku a druhý jmenovaný zakončil přesnou ranou. Buffon se ale včas přesunul k tyči a míč vytěsnil na rohový kop. Inter celkově spíše vyčkával a ohrožoval bránu italské legendy jen z protiútoků či standardních situací.

Úvod druhého poločasu se nesl ve velmi podobném duchu. Da zajímavé šance se dostával Guarín, který využil chytré nahrávky od Rodriga Palacia, ale včasný zásah obránců Juve změně skóre zamezil. Na opačné straně se na útočný výlet vydal Giorgio Chiellini, ale jeho slabá střela Samira Handanoviće nepřekvapila. Nerazzurri cítili šanci a - hnáni tribunami - se do útoku dostávali stále častěji. Především neustálá cirkulace dvojice Ricky - Palacio dělala zadákům Staré dámy potíže.

Úlohu protiútoků si uvědomili i hráči Bianconeri a nervy Waltera Mazzarriho ‚pocuchal‘ útok dvojice Carlos Tévez - Arturo Vidal. Po akci Téveze dostal Chilan nahrávku do pokutového území, jeho nahrávka ale nezastihla žádného spoluhráče. Emoce vzrůstaly na obou stranách, po průniku Paula Pogby musel za záchrannou brzdu zatáhnout Andrea Ranocchia a stal se tak dalším držitelem žlutého ocenění. Aby Antonio Conte oživil poněkud nevýrazný útok svého týmu, stáhl Mirka Vučiniće a nahradil jej zkušeným Fabiem Quagliarellou. Právě v té době se však Inter Milán nadechl k velkému útoku.

Míč si ve středu hřiště vzal pod patronát Ricky Álvarez, který i přes nátlak stínujících hráčů dokázal míč udržet a včas jej poslal přesně na nabíhajícího Maura Icardiho. Střídající hráč má na Juventus tradičně skvělé vzpomínky a ani dnes nedal vybíhajícímu Gianluigimu Buffonovi sebemenší šanci!

Radost naplněných tribun však netrvala dlouho. V pokutovém území se po nahrávce z levé strany nejlépe zorientoval Chilan Arturo Vidal, vyhnul se protihráči a míč poslal do levého koutu Handanovićovy brány - v Miláně bylo srovnáno.

Možná největší šanci na získání tří bodů si Juventus nechal na samý závěr zápasu. Rychlou kombinaci po straně zakončil přesnou hlavičkou Arturo Vidal, ale Samir Handanović se vyznamenal a rychlým reflexem míč vyrazil. Následnou dorážku Mauricio Isla naprosto nezvládl a pálil nad bránu! Tím uzavřel atraktivní Derby d’Italia, které pro jednou nenašlo vítěze.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 tutovka

Reagovat
cink

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
stas87

1-4

Reagovat
Mr.Jindros

Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by musel Pogba pochcat xicht Tevezitovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
snuff24

takže * 2:1

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x14pmn6_inter-milan-1-1-juventus-footyroom-com_creation?search_algo=2

Icardi je pro Inter jak stvořenej, absolutně se mi tam hodí a myslím, že se letos hodně vyšvihne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele