11. kolo
03.11.2013 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Nováček ve Veroně slaví, porazil Cagliari

Veronský Hellas je jednoznačně velmi příjemným překvapením, protože po skvělých výkonech se mu daří úřadovat na předních pozicích. Dnes odpoledne se mu do cesty postavilo sardinské Cagliari, které naopak patří ke zklamáním. Jeho situace se nelepší ani po zápase, protože gól Contiho nestačil.

Hellas Verona začalo utkání aktivněji. Iturbe se hned snažil protlačit do první gólové akce. Jeho rozehrávka však skončila pouze v náručí Agazziho. Následně jako největší akci můžeme vidět pouze bolestivou grimasu v obličeji Jankoviče, který schytal tvrdý zákrok do zad od Contiho. Arbitr ovšem celou situaci asi dostatečně neviděl a tudíž žádnou barevnou kartu nevytáhl.

Období nepřesných přihrávek přesekl rohový kop Hellasu. Romulo jej rozehrál přesně až k Lucovi Tonimu, který se protlačil k hlavičce. Ta se odrazila od pravé tyče za brankovou čáru - 1:0 pro Mandorliniho partu.

Znovu se Hellas dostal k akci o pár minut později. Švédský záložník Hallfredsson pálil z hranice velkého vápna, ale našel pouze rukavice vprostřed brány stojícího Agazziho. Ten byl o dalších pět minut znovu vyzkoušen, když přímý volný kop Hellasu opět skončil v jeho náručí.

Hostující tým z Cagliari se delší dobu nemohl probojovat k brance Verony, kterou v tomto utkání střežil Rafael. Po dalším faulu Contiho již byla opora záložní řady hostí varována žlutou kartou. Z hostujícího celku byl nejčastěji vidět Marco Sau, který se snažil nabíhat si za obranu Hellasu. Když dostal přesný pas ve čtyřiadvacáté minutě, vypálil - k jeho smůle trefil pouze dobře postaveného obránce. Od 25. minuty se Cagliari snažilo více než domácí celek, ale jeho aktivita dlouho nepřinášela očekávaný výsledek.

Dalším provinilcem zápasu se stal Nené, který také obdržel žlutou kartu. Ovšem další hrubkou hlavního sudího byla situace z 34.minuty. Opora Cagliari v podání Davida Astoriho zahrála rukou v pokutovém území po akci Jankoviče - sudí Gervasoni situaci ale neviděl, a tak se pokutový kop nepískal.

Do konce prvního poločasu se hra přesouvala na obě strany, ale žádnou branku již vidět nebylo. Stav po prvním poločasu tak zůstal 1:0 pro domácí. O srovnání se po změně stran pokoušel především Nené, jehož ránu musel brankář Rafael vytahovat konečky prstů. Po hodině hry domácí zlomili odpor svého soka téměř definitivně, protože na konci krásné kombinace na jeden dotyk stál Boško Janković. Srbský útočník propálil Agazziho a navýšil vedení Verony.

Radja Nainggolan je při výběrech belgické reprezentace často opomíjený, přestože dlouhodobě patří mezi špičku Serie A na svém postu. To dokázal také dnes, když jeho štiplavou ránu z větší vzdálenosti musel po teči vytahovat Rafael jen se štěstím. Dvacet minut před koncem mohli hosté snížit, ale hlavička Lorenza Ariauda po rohovém kopu mířila těsně vedle. Přesto brankář Rafael čisté konto neudržel - v nastavení druhé půle jej po centru ze strany překonal zkušený záložník Daniele Conti. Následné tři minuty však hosté ke srovnání nevyužili, takže nováček Serie A může dál překvapovat...

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele