21. kolo
26.01.2014 12:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

AS snížilo náskok Juventusu, z Verony veze tři body

Římský celek využil zaváhání dvou svých nejbližších konkurentů a dnes v poledne sehrál klíčový duel s Hellasem Verona. Úspěšné vystoupení Garciova týmu začal Adem Ljajić, který krátce před koncem první půle poslal hosty do vedení. Na inkasovaný gól ještě Verona odpověděla díky trefě Hallfredssona, ale góly Gervinha a střídajícího Tottiho určily jasného vítěze.

Od úvodních minut dostali na stadionu Marc'Antonio Bentegodi šanci hráči jako Adem Ljajić, Mattia Destro či Radja Nainggolan. Kapitán Francesco Totti usedl na lavičku náhradníků, vedle něj se posadil také záložník Miralem Pjanić. Proti bývalým spoluhráčům se postavil vysoký zakončovatel Luca Toni, který po boku Manuela Iturbeho chtěl pomoci Veroně k udržení páté příčky.

Hosté přijeli do Verony jednoznačně v roli favorita a od počátku utkání se snažili diktovat tempo. Narazili ale na skvěle připravené domácí mužstvo, které nejenže houževnatě bránilo, ale navíc se často vrhalo do útoku. Svěřenci trenéra Mandorliniho se nespoléhali pouze na bezhlavé nakopávání míče Toniho směrem, ale zejména díky Iturbemu, Gómezovi a Hallfredssonovi často kombinovali ve vysoké rychlosti. Jako první se do míče opřel Radja Nainggolan, jehož střílený centr si vyžádal pozornost spolehlivě zasahujícího Rafaela. AS chtělo často využívat rychlé kraje Gervinha s Ljajićem, ale domácí beci je zdatně stíhali a dokázali jim odebírat balony.

Převážná část akcí proto do pokutového území brankáře Rafaela směřovala od dvojice Daniele De Rossi - Kevin Strootman, kteří hledali nabíhajícího spoluhráče Mattiu Destra. Ten však sváděl s urostlými obránci soupeře nerovný boj a často se k míči nedostával. Po dvaceti minutách dostali hosté příležitost rozehrávat přímý volný kop a míč se od kopaček Adema Ljajiće dostal až k Leandru Castánovi. Brazilský stoper ale mířil pouze do rukavic brankáře Rafaela, který míč pro jistotu tečoval nad břevno. Po půlhodině hry se do zakončení dostal také Mattia Destro, který si naběhl na nahrávku Gervinha, ale jemnou tečí poslal míč nad bránu.

Větší problém pro trenéra Mandorliniho znamenalo zranění klíčového obránce Maietty, který se zranil při rozehrávce a musel být odnesen na nosítkách. Když se zdálo, že se oba celky rozejdou do šaten za bezbrankové remízy, AS udeřilo. Rychlík Gervinho si vzal míč pod patronát, proběhl s ním téměř polovinu hřiště a ve vápně jej předložil nabíhajícímu Ademu Ljajićovi. Tomu stačilo poslat míč za Rafaelova záda - 1:0.

Ve druhém poločase se probudili domácí, kteří pouhé tři minuty po změně stran využili krátké nedůslednosti obránců soupeře a díky ráně Emila Hallfredssona srovnali krok. Brankář Morgan De Sanctis se natahoval marně, Hallfredssonova rána k tyči ještě nepříjemně skákala.

Na tahu byli hosté, kterým se ale nedařilo přesně rozehrávat a kvůli absenci Tottiho s Pjanićem jim často chyběla kreativita. Když už uplynulo dost času trápení a pokusy a kombinaci, rozhodl se Gervinho "umotat" své protihráče v pokutovém území a ranou k tyči přes dva hráče vrátil vedení hostujícím Vlkům.

Pro pojištění výsledku se na hřišti ukázala také dvojice Pjanić - Totti a její přítomnost byla hned patrná. Dělovku kapitána Tottiho ještě Rafael zlikvidoval, ale na pokutový kop již nárok neměl. Řecký obránce Torosidis pronikl až do vápna, tam se nechal faulovat Gonzálezem a "Er Pupone" měl relativně usnadněnou úlohu. Rafael sice vystihl směr střely, ale v cestě do sítě jí zabránit nedokázal. González se snažil napravit svou chybu v nastaveném čase druhé půle, ale proti jeho zakončení se vymrštil brankář De Sanctis a zachránil AS od inkasované branky. Římané snižují náskok Juventusu a odskakují Neapoli. Domácí Hellas je zatím stále šestý.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Totti, Pjanić)

Reagovat
smazaný uživatel

X2 0:1

Reagovat
scr

AScely zapas lepsi...zaslouzena vyhra bez debat

Reagovat
Abaddon

Gervinho parádní gól a asistence, dobře AS, zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinho super zápas, Totti parádně zahraná penalta, zasloužená výhra......

Reagovat
kopajda

výhra zasloužená, ale ta penalta teda nebyla...fakt ne...ale pěkně koplá teda to jo

jinak ten hallfredsson kdyby šel předčasně do sprch, tak se nemůže divit

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta byla správně odpískaná. Podívej se na opakovanej záběr, Toro tam dostal přes kotník. Sice to nebyla bůhvíjaká penalta, ale pískat se dala.

Reagovat
kopajda

vůbec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele