14. kolo
01.12.2013 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Marco Sau spasil Cagliari, to vybojovalo bod proti Sassuolu

Sassuolo se sice na stadionu Sant'Elia ujalo vedení, které vzápětí ještě navýšil Simone Zaza, ale kontaktní gól Neného znamenal zdramatizování utkání. O konečné dělbě bodů pár minut před koncem rozhodl pohotový střelec Marco Sau.

Po sedmi minutách od doby, co sudí Fabbri poprvé pískl do píšťalky, se k míči dostal do té doby velmi aktivní mladík Simone Zaza, kterému se povedlo proniknout mezi dvěma protihráči a následně vystřelit. Skvělý zákrok si ale na své konto připsal brankář Vlada Avramov. Důležitá událost se stala po dvanácti minutách, když kvůli zranění nemohl v zápase pokračovat Victor Ibarbo a své místo přenechal Nenému. Nebyla to však jediná čára přes rozpočet trenéra Lópeze - o pouhé dvě minuty později se totiž Sassuolo dostalo do vedení. Obránce Lino Marzoratti si naběhl na centr od rohového praporku a přesným zakončením šokoval domácí stadion.

Hráči Cagliari si museli připadat jako ve zlém snu, protože po nahrávce Gaetana Masucciho se k míči dostal talent Simone Zaza, který si balon zpracoval a přesnou ranou zvýšil na rozdíl dvou branek.

Až do konce první půle se Cagliari nemohlo vzpamatovat z nečekaného vývoje utkání, půle druhá pro něj začala mnohem lépe. Do zakončení se tlačil Cossu, ale jeho centr nakonec žádného ze spoluhráčů nenašel. Tlak Cagliari sílil, což doložil střídající Nene. Jeho akci nejprve zastavil ofsajd, poté se zkušený útočník dostal ke skvělé střele. S tou si nakonec brankář Pegolo nadvakrát poradil. Stejně tak skončila i rána domácího záložníka Sebastiana Erikssona. Sassuolo se k ohrožení soupeřovy brány dostalo až dvacet minut před koncem, když Gaetano Masucci chytře obstřeloval brankáře Avramova.

Cagliari se ale nevzdalo a kýžené ovoce se brzy dostavilo - píle se sardinskému celku začala vyplácet po centru Luky Rossettiniho, který na zadní tyči našel nabíhajícího Neného, jenž hlavičkou poslal míč do protipohybu brankáře Pegola. To však nebylo vše - o pár minut později totiž Cagliari srovnalo. Střela belgického záložníka Radjy Nainggolana ještě brankou neskončila, ale dorážka pohotově zakončujícího Marca Saua už ano. I díky ní tedy Cagliari nakonec bere proti Sassuolu bod.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

10 1:1

Reagovat
hradec

Cagliari Calcio 1:0 US Sassuolo

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele