37. kolo
11.05.2014 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Chievo Verona 0:1

Dario Dainelli nasměroval Chievo Verona za třemi body. Díky nim mohou Mussi Volanti oslavovat záchranu, neboť po dnešním kole známe všechny tři sestupující týmy. Livorno, Catania a Bologna si zahrají druhou ligu, Dainelliho gól byl klíčový.

Problémem Chieva byla především kombinace, která týmu v dnešním utkání zprvu vůbec nevycházela. Centrované míče od Gennara Sarda často nenacházely svého adresáta, Roberto Guana s Albertem Paloschim si nerozuměli. Další nepříjemností byl zdravotní stav Gennara Sarda, který se zranil a musel být střídán Nicolasem Freyem. Domácí tým se pokoušel prosadit díky akci Marca Saua, ale jeho zakončení brilantním zákrokem zlikvidoval pohotový brankář Michael Agazzi.

Na obou stranách došlo k několika velmi tvrdým zákrokům, ale sudí Doveri příliš karet nevytahoval. Dalším aktivním hráčem Cagliari byl bezpochyby Andrea Cossu, který nejprve pálil těsně mimo tři tyče, následně zakončoval ještě hlavou. Ani jedna akce ale gólovou radost nepřinesla. První poločas tedy příliš mnoho fotbalové krásy neukázal. Pět minut po změně stran se do zakončení dostal znovu Andrea Cossu, ale míč napálil mimo.

Cossu se tedy pokoušel o kombinaci, ale ani jeho centr nabíhající dvojici Marco Sau - Victor Ibarbo nenašel. Cagliari hrálo pohlednější fotbal a nedovolovalo soupeři dostat se blíž k bráně, ale samo doplácelo na špatný finální dotyk. Proti někdejším spoluhráčům se dnes Michael Agazzi vytáhl několikrát a nestačil na něj Sau ani Cossu. Chievo se sice zachránilo, ale ke hře si gratulovat nemůže, protože sází spíše na urputnost a defenzívu.

Tato taktika se mu dnes ale vyplatila na sto procent. Dvacet minut před koncem totiž hosté zahrávali rohový kop, na který si nejvýš naskočil obránce Daniele Dainelli a přesnou hlavičkou pod břevno poslal Chievo do vedení!

Od té chvíle nastoupilo Chievo stejnou cestu - zatáhlo se na vlastní polovinu a útočilo snad jen díky dlouhým nákopům. Domácí Cagliari se samozřejmě nechtělo smířit s porážkou a bojovalo o každý míč. Nahrávka se ale Cagliari dnes zkrátka nedařila, takže i když tlak týmu sílil, gól nakonec domácí nevstřelili. Naopak, po ojedinělém nájezdu Alberta Paloschiho se ozvala tyč!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ježíšikriste, okamžitě odvezte autora tohoto tohoto preview někam do ústavu. Cagliari je už dávno zachráněné, na záchranu bude letos stačit 36 bodů (možná i míň), se ztrátou Pellissiera se Chievo nemusí nijak vyrovnávat, protože skoro vůbec nehraje a když nastoupí, tak hraje příšerně.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon, TOHOTO má být jen jednou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele