8. kolo
19.10.2013 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Návrat domů úspěšný - Pinilla hrdinou

Cagliari se po dlouhém azylu v Trieste konečně vrátilo na vlastní stánek, Sant'Elia se navíc dočkalo úspěšné premiéry. Catania sice v úvodu zápasu dominovala a po zásluze se ujala vedení, ale vše z jejího pohledu zhatila červená karta pro Legrottaglieho. Cagliari díky brankám Ibarba a Pinilly nakonec slaví tři body.

Cagliari protivníka nešetřilo a hned na úvod zápasu se tlačilo do zakončení. Jeho snaha ale jako by přicházela vniveč, protože po první dobře vypadající šanci se mohli radovat hosté. Právě Sloni se po rohovém kopu ujali zásluhou Gonzala Bergessia vedení, protože argentinský útočník si naběhl na centrovaný míč a přesnou hlavičkou nedal brankáři Agazzimu sebemenší šanci na zákrok - 1:0.

Od té doby hledalo Cagliari vhodnou odpověď, aktivita sebevědomě hrajících hostí jej ale zaskočila. Catania naopak sama vyrážela do nebezpečných protiútoků, v jednom z nich se po patnácti minutách objevil nabíhající Pablo Barrientos. Rychlá kombinační hra ale k další brance nevedla, protože Michael Agazzi se tentokrát již překonat nenechal.

Ranou z větší vzdálenosti se pokoušel prosadit záložník Conti, ale náhradní brankář Frison se překonat nenechal a míč vyrazil na rohový kop. Větší aktivita přinesla Cagliari odměnu o pár minut později, když se ve vápně Gli Elefanti dostal k míči Victor Ibarbo, obtočil se kolem marně stínujícího obránce a prudkou ranou srovnal krok!

Ani Catania však nehodlala snížit dosavadní tempo hry a přidala. Výsledkem byla například táhlá rána Pabla Barrientose, která se stočila kolem pravé tyče. Svého spoluhráče mohl napodobit Izco, ale v oblasti penaltového puntíku nezamířil přesně a míč poslal nad bránu! Velká komplikace v honbě za třemi body se z hlediska Catanie udála pět minut před poločasovou pauzou. Pronikajícího Victora Ibarba totiž zkušený obránce Nicola Legrottaglie fauloval a sudí Giacomelli vytáhl červenou kartu. Co víc, ukázal na značku pokutového kopu a Cagliari mohlo otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Victor Ibarbo ale druhou branku nepřidal, protože zvolil špatné zakončení a brankář Frison si poradil nejen s jeho střelou, ale také z další dorážkou! Právě schopnosti mladého brankáře pomohly Catanii v nejvyšší nouzi a udržely ji ve hře. Domácí hráče tedy čekala poměrně dlouhá přesilovka. Brankář Frison předvídal těžké chvíle a měl pravdu - tlak Cagliari byl místy neúnosný. Žádná ze střel se však neujala a hosté si s vypětím všech sil dokázali poradit i s nájezdy dvojice Sau - Ibarbo.

Technický pokus veterána Daniela Contiho Alberto Frison skvěle zlikvidoval, do míče se opřel také střídající Mauricio Pinilla. Ani on ale nedokázal přesně zamířit. Nevyšlo mu to ani napodruhé, když z výhodné pozice dokonce napálil míč vysoko nad bránu. Do třetice všeho dobré (alespoň pro Cagliari) se ale zkušený útočník již radovat mohl a stal se hrdinou zápasu. Tlak Isolani hosté nevydrželi a pět minut před koncem zápasu se Pinilla s pomocí nastřelené tyče z dorážky už prosadil. Šťastný výběr trenéra Diega Lópeze nakonec přinesl Cagliari tři body a oslavil tak návrat "domů"...

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele