29. kolo
23.03.2014 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Felsinei spasila penalta

Bologna vyhrála nad Cagliari a díky proměněné penaltě se raduje z náskoku na sestupové pásmo. Cagliari je naproti tomu stále blíže.

Felsinei se dostali jako první k vápnu soupeře, ale pokus Cherubina ukončil jeho pád na kluzkém terénu. Vlada Avramov musel čelit také pokusu útočníka Bianchiho, který však pálil mimo tři tyče. Bologna ale od prvních minut dávala jasně najevo, že dnes prohrát nehodlá a ráda by si připsala cenné body. Letošní sezona je pro tradiční klub zatím jedním velkým zklamáním.

Prapor Cagliari se pokoušel držet Marco Sau, ale jeho síly nestačily. Prakticky jediný napadající hráč často ztrácel míče v souboji s pozornými obránci soupeře, kteří jeho úmysly často dobře registrovali. Cagliari však nedávalo dobrý pozor a zásahy jeho obránců se stávaly často až na poslední chvíli a v blízkosti pokutového území. Po dalším faulu se k míči dostavil Christodoulopoulos, jehož rána však mířila jen do dobře postavené zdi.

Brankář Curci neměl příliš mnoho práce s ofenzivními výpady soupeře, ale po pětadvaceti minutách zasahovat musel. K míči se totiž dostal Perico a jeho rána měla gólové parametry. Ale brankář Curci byl včas na svém místě a střelu hostujícího hráče vytěsnil mimo. Povrch nahrával časté střelbě, která se jevila jako logický výsledek snah o skórování. K další nebezpečné ráně se uchýlil Christodoulopoulos, jenže Vlada Avramov byl včas připraven a jeho pokus zneškodnil.

Bologna se jevila jako jednoznačně aktivnější celek a mohla jít do vedení krátce před koncem poločasu. Záložník Christodoulopoulos se dostal v pokutovém území k zakončení a málem překonal brankáře Avramova, ale ten se ještě na poslední chvíli zmobilizoval a skokem k tyči míč vyrazil! Cagliari se potřebovalo nadechnout a poločas byl vítaným přerušením domácího tlaku. Hosté zřejmě v kabině neslyšeli příliš mnoho vlídnosti, což se vzápětí projevilo na jejich hře. Po nahrávce Desseny se k míči dostal Victor Ibarbo a jen těsně minul!

Od té doby se ale ani jeden z celků do útoku příliš nehnal a souboj tím ztratil na atraktivitě i tempu. Dessena, který se ještě před chvíli prezentoval dobrými ofenzivními nápady, se projevil také špatným odhadem, když fauloval pronikajícího Řeka Lazarose Christodoulopoulose. Sudí Gervasoni ukázal na značku pokutového kopu a sám postižený hráč svou šanci bez větších obtíží proměnil. Felsinei vedli o jednu branku a tři body se přibližovaly.

Cagliari ale nejevilo větší známky života a nechalo se až do konce utkání přehrávat. Ani výpady Saua se neosvědčily, takže domácí celek může slavit výhru a připsat si do tabulky veledůležité vítězství. Sardinské Cagliari si vytvořilo tlak až v samém závěru utkání a to už bylo pozdě na jakékoli zdramatizování výsledku.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele