28. kolo
17.03.2014 21:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Římané těsně vyhráli, Tottiho návrat byl úspěšný

Dramatický závěr opět dokázal, že AS Řím při vítězném vývoji v utkání často zapomínají na preciznost a boj z prvního poločasu. Po návratu na hřiště se trefil kapitán Totti a následně Destro, ale až do konce zápasu se Vlci museli obávat o vedení.

Neapol těsně porazila Turín a Římané museli reagovat minimálně podobným úspěchem, pokud si chtěli pojistit druhé místo. To museli zvládnout bez zraněného Kevina Strootmana, který se v této sezoně již na hrací ploše neobjeví. Do základní sestavy se na druhou stranu dostal kapitán Francesco Totti, který se naopak po zranění vrátil. Oponentem mu byl další italský hrdina - zkušený střelec Antonio Di Natale.

Speciálním by dnešní utkání mohl nazvat Mehdi Benatia. Ještě před tím, než se o jeho služby začaly zajímat evropské velkokluby, rozvíjel zkušený stoper své umění právě u Zeber. A ani dnes mu jeho práci bývalí spoluhráči nijak neusnadnili - především střely z větší vzdálenosti dnes celou dobu strašily brankáře De Sanctise. Udinese se rozhodně svého soupeře nezaleklo a po nebezpečném centru do vápna se mohl prosadit Domizzi. Chybělo mu pár centimetrů.

Po rychlé kombinace přes Gervinha se míč dostal zpět na střed, kde jej uchvátil Mehdi Benatia a tvrdě vypálil. Mladíček Scuffet sice jeho ránu nejprve vyrazil, ale později již nedokázal přesně míč ukrýt do rukavic a Totti se dostal k zakončení. Jeho dorážku ale zarazila hostující obrana. Ani ta ale nestačila na návrat Tottiho, kterému se proti Zebrám tradičně daří. Římané dostali soupeře pod tlak a závaru v pokutovém území využil právě domácí kapitán!

Přesto se hosté nevzdávali a například s Baduovým pokusem měl De Sanctis co dělat. Možnou dramatickou zápletku AS nechtělo připouštět, a proto se pokoušelo o další branku. Na tu nemuseli domácí tifosi dlouho čekat, protože Totti skvěle našel nabíhajícího Gervinha, ten počkal na náběh dravého Destra a mladý útočník si za pomoci kličky poradil i se Scuffetem!

Podobně se ale vedlo také Udinese, které se blýsklo skvělým návratem ze šaten. Míč dostal pod kontrolu Giampiero Pinzi, který obral Tottiho. A protože si jej nikdo z obránců moc nevšímal, zkusil své štěstí a kupodivu míč zapadl za De Sanctisova záda! Udinese sice stále prohrávalo, ale kontaktní branka jeho výkonu rozhodně pomohla.

Zkušený brankář možná neměl úplně čisté svědomí, ale ani jeho spoluhráčům se dnes do obrany příliš nechtělo. To dokázal také Nainggolan, který nedosáhl na pas na Di Nataleho a ten se tak ocitl sám před De Sanctisem! Bývalý hráč Neapole si ale skvěle poradil a soupeře vychytal! A pro Udinese byl nachystán trest. Postaral se o něj Vasilis Torosidis, který zaskakuje za Maicona. Což o to, návštěvy řeckého obránce v blízkosti pokutového území nejsou ničím zvláštním, ale střely levou nohou ano. O levačku se Torosidis spíše opírá, dnes večer se ale do míče pořádně opřel a jeho projektil skončil až za Scuffetem - 3:1.

Ani teď si však Vlci nedali pozor a museli se opět o vedení obávat. Po rohovém kopu Udinese se sice první zakončující hráč ještě radovat nemohl, ale odražený míč pohotově vrátil do sítě všudypřítomný Dušan Basta! AS opět mohlo doplatit na laxní přístup v závěru zápasu a Zebry deset minut před koncem utkání snížily.

V dramatickém závěru se Zebry snažily vstřelit vyrovnávací branku, trenér Rudi Garcia navíc podpořil defenzívu. Ještě jednu branku mohl přidat Alessandro Florenzi, ale mladý záložník nestočil míč přesně pod břevno. A tak se AS dál trápilo. Závěrečné minuty mu prostě v posledních zápasech nejdou, ale dnes večer se naštěstí pro fanoušky Giallorossi domácí dočkali tří bodů.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

s Francem v sestavě 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
scr

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej zápas....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele