8. kolo
18.10.2013 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Římané dál kralují Serii A, dnes padla Neapol

Spanilá jízda římského AS pokračuje další výhrou, Vlci dnes potvrdili dobrou formu a porazili Neapol. Partenopei byli po většinu zápasu Římu více než zdatným soupeřem, mohou ale litovat neproměněných šancí a také nasazení Paola Cannavara. Zkušený stoper se do historie utkání zapsal spíše nelichotivě...

Úvodní sestavy slibovaly napínavé utkání se zaměřením na ofenzivní složku. Neapolské plány možná trochu zpomalilo nenasazení Gonzala Higuaina, před klíčovými duely v Lize mistrů ale nechtěl trenér Benítez svého chráněnce přetěžovat. Na hřiště se nedostal Juan Camilo Zúňiga, jenž je také zraněn. Základní jedenáctka domácího výběru se obešla bez větších vynucených změn, mimo hru zůstal pouze distancovaný Federico Balzaretti. Místo něj ukázal trenér Rudi Garcia na mladičkého Brazilce Doda.

Utkání pravdy pro oba týmy začalo a aktivnějším týmem v něm zpočátku byli domácí hráči. Jejich kombinační hra ale nepředstavovala pro pohyblivé a soustředěně bránící šiky Partenopei větší problémy, naopak se hosté snažili diagonálami na trojici José Callejón - Lorenzo Insigne - Goran Pandev sami rozhodnout. Ani Římané se ale nezapomínali poctivě vracet a dobře vystupující stoperská dvojice v podání Mehdiho Benatii a Leandra Castána včas zastavovala ataky Azzurri.

Před zraky Diega Maradony, který nakonec přijal pozvání AS Řím, se do pokutového území jeho milované Neapoli řítil Gervinho, znovuzrozený střelec Arsenalu Londýn ale tentokrát míč napálil mimo tři tyče. Prvním potrestaným hráčem utkání byl bývalý laziale Goran Pandev, který i přes emotivní náboj obdržel napomenutí až po pětadvaceti minutách. Na jeho obranu nutno dodat, že Makedoncův faul na Miralema Pjaniće nebyl právě průkazný. Tím naopak bylo zranění kapitána Tottiho - římská legenda musela kvůli potížím se stehenním svalem střídat. Bolestivá grimasa v obličeji zkušeného útočníka tvořila čáru přes rozpočet v plánech trenéra Garcii, který svého kapitána nahradil Marcem Borriellem.

I díky jeho absenci začala Neapol sbírat cenné vteřiny s míčem u nohy a těžit z toho mohl kdo jiný, než bývalý hráč Lazia. Goran Pandev si skvěle naběhl na přihrávku, vyhnul se ofsajdovému postavení a prostřelil i brankáře Morgana De Sanctise. Jeho zákrok sice míč v cestě do sítě pozdržel, ale byl to až obětavý zákrok druhého kapitána De Rossiho, který míč odklidil!

Giallorossi bez svého tvůrce hry jako by nevěděli, jak přesně postupovat. Zato Partenopei se neustále tlačili před bránu a - vědomi si své převahy - chtěli skórovat. To se jim krátce před poločasem málem povedlo, když Pandev nesobecky našel Lorenza Insigneho, ten prolétl kolem Maicona, ustál jeho kontakt, a z úhlu nastřelil tyč!

Bez střídání se neobešla ani druhá strana tábora, zranil se totiž v této sezoně skvěle hrající Miguel Britos. Stopera Neapole nahradil zkušený Paolo Cannavaro, který ale nezažil šťastné chvíle. Minutu před koncem první půle totiž fauloval pronikajícího Gervinha a sudí Orsato nařídil přímý volný kop. V době Tottiho nepřítomnosti se jeho exekuce ujal technik Miralem Pjanić a míč zakroutil za Reinova záda! AS se dostalo těsně před odchodem do vedení a skvělý týden reprezentanta Bosny a Hercegoviny pokračoval.

Rafael Benítez toužil po prvním místu tabulky, ale jeho hráči k němu před začátkem první půle měli dál než soupeř. Ani Marek Hamšík s Lorenzem Insignem své projektily nenamířili mezi tři tyče. Neuplynula ani hodina hry, když musel do kabin zamířit další zraněný hráč. Tentokrát se jednalo o Gervinha, kterého zřejmě trápily stejné potíže jako Tottiho. Právě slovenský záložník se po hodině hry ozval, když jeho rána zpoza velkého vápna orazítkovala spojnici břevna a tyče.

Tlak Partenopei narůstal, obrana AS musela často s vypětím sil řešit útočné nápady soupeře. Deset minut poté se na hřišti objevil také Gonzalo Higuain, který vystřídal unaveného Pandeva. Jen o pár minut později sudí podruhé hlasitě promluvil do zápasu - kontakt v pokutovém území mezi Cannavarem a Borriellem posoudil arbitr Orsato jako faul a nabízenou šanci proměnil Miralem Pjanić - 2:0.

Hřiště opouštěly skupiny hostujících fanoušků, mezi nimi i Diego Maradona. Třetí branku chtěl přidat Kevin Strootman, ale jeho tvrdá rána mířila těsně nad bránu. Benítez ještě burcoval své hráče, ale i on věděl, že Řím si své osmé vítězství pohlídá. Giallorossi se tak po páteční výhře osamostatňují na čele ligové tabulky a získávají pětibodový náskok na své pronásledovatele.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
scr

1:0

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
kopajda

už si ani nepamatuji, kdy redakci vyšel tip...

Reagovat
Largo

Každej týden co se hraje.....

Reagovat
kopajda

:-D :-D :-D

miluju jejich tipy na výsledky :-D

Reagovat
smazaný uživatel

tie zostavy WOW

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pan Ondřej Pražák je regulérní antifanda AS Římu.

Reagovat
Largo

Ten se poved'

Reagovat
jhony16

over a vysledok mozno 2:2

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

GRAZIE ROMA !

Reagovat
smazaný uživatel

45. minúta - striedanie paolo cannavaro

45. minúta - paolo cannavaro žltá karta

45+3. minúta - pjanič gól 1 : 0

70. minúta - paolo cannavaro červená karta - pokutový kop

71. minúta - pjanič gól (pen.) 2 : 0

BRAVÓÓÓ PAOLO!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele