4. kolo
22.09.2013 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS opět vládcem Říma!

Giallorossi potvrdili, že jsou především týmem druhých poločasů, protože právě v závěrečných fázích zápasu skórovali. Slavné Derby della Capitale po delší pauze opět vyznívá lépe pro Vlky. Tři body v premiérovém derby Rudiho Garcii vystřelili domácímu týmu Federico Balzaretti a z penalty se trefil také Adem Ljajić.

Emoce jsou nedílnou součástí každého fotbalového střetnutí, o městském derby to však platí mnohonásobně. A zvláště, jde-li o nesmiřitelné rivaly, jakými Petkovićovo Lazio a Garciovo AS Řím rozhodně jsou! Ani dnešní utkání v odpoledním čase nebylo výjimkou. Dvě vstřelené branky, množství krásných šancí a také (chtělo by se říct tradiční) vyloučení. Zatímco v první půli se více projevovali Biancocelesti, ve druhém dějství jejich úlohu přebrali ofenzivní hráči Vlků.

AS Řím zřejmě ještě dlouho nezapomene na zklamání z finálového utkání Coppa Italia, v němž Laziu podlehlo a definitivně ztratilo možnost na start v evropských pohárech. Dnešek se ale pro "domácí" stal sladkou vendetou. Tři body zajistil týmu trenéra Rudiho Garcii nejprve Federico Balzaretti, který navázal na tradici v derby skórujícího beka Marca Cassettiho. Druhý gól přidal specialista na Lazio, střídající Adem Ljajić...

AS je nadále stoprocentní a bude napjatě sledovat duel gigantů mezí Neapolí a Milánem. Úvodní minuty patřily bitvám o držení míče a míč samotný kolem středového prostoru, náznak šance si vytvořili Alessandro Florenzi a po něm Antonio Candreva. Po půlhodině našel kapitán Totti geniálním pasem spoluhráče Gervinha, bývalý Kanonýr však hlavičkoval mimo. Do druhé poloviny určených devadesáti minut se v lepší náladě přenesli hráči Petkovićova týmu. Obránce Konko dokonce hlavičkoval do břevna De Sanctisovy brány! První polovina utkání tak byla spíše zklamáním z nedostatku šancí na obou stranách. To nám však hráči brzy vynahradili. Nevýrazného Florenziho nahradil Adem Ljajić a toto střídání se Garciovi záhy vyplatilo.

Po akci mladého Srba Totti rozehrál rohový kop, na nějž si naskočil Daniele De Rossi a těsně minul. Také Lazio mělo své světlé chvíle, když například za obranu Vlků propadl centr Hernanese, zakončující Klose se ale nyní neradoval. Konko byl pro Lazio hrdinou také v obranné fázi, když zablokoval skvělý postup Maicona. Brazilský obránce chytil v Římě druhý dech a zatím napravuje pokažené renomé z Ostrovů na výbornou. Pravý bek sice neslavil, jeho kolega z levé strany už ale ano. Tottiho centr přeletěl celé vápno, propadl až k italskému reprezentantovi a bývalý hráč Palerma jej nekompromisně poslal do sítě!

Spolupráce kapitána Tottiho s talentovaným křídlem Ljajićem rozhýbala rozehrávku Giallorossi, ale srbský ofenzivní mladík vypálil jen do míst, kde stál připravený Federico Marchetti. Další kombinace v podání I Lupi již byla příliš složitě řešena.

Akcie svého týmu sice famózními zákroky držel vysoko Marchetti, ale snížil je střídající André Dias. Zkušený brazilský obránce pobyl na hřišti pouhé čtyři minuty, ale i tak stačil za faul na pronikajícího Francesca Tottiho vidět z rukou sudího Rocchiho červenou kartu! Tím oslabil svůj tým, který sice přečkal šance Ljajiće i střídajícího Marca Borriella, ale v poslední minutě přeci jen kapituloval ještě jednou. Penalty v závěru utkání AS vycházejí, což po Strootmanovi potvrdil také Adem Ljajić. Bývalá opora Fialek se po faulu na svou osobu nemýlila a Vlci mohou slavit. Řím na krátkou dobu opět patří pouze jim...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
scr

Reagovat
scr

skvele jsme to trefili :)

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza by byla na místě 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Budete se divit 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

nebo se budu divit ja

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA GIALLOROSSI !!!! KRása druhé polčasy hráme parádne 1.miesto je naše,len tak ďalej KRáli Ríma znova

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hraje Gervinho?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snaží sa,behá,maká,vie si vytvoriť šance ale tá jeho koncovka je katastrofalná. On potrebuje 100 šancí na jeden gol ale inač v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x150nre_roma-2-0-lazio-sintesi-22-09-2013_sport#from=embediframe

Díaz je dobrej sběratel karet v dresu Lazia...a je paráda, že je AS opět na vrcholu...snad rychle nespadnou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele