10. kolo
31.10.2013 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Řím díky Borriellovi slaví desátou výhru

Římané nadále pokračují ve spanilé jízdě a mohou se těšit z rekordní desáté výhry! Absence Francesca Tottiho s Gervinhem však byla evidentní, protože Chievo vzdorovalo více než hodinu hry a po tu dobu velmi dobře bránilo.

Ve čtvrteční dohrávce desátého kola narazili Římané na Chievo Verona a před výkopem jednoznačně plnili roli favorita. Nahrávalo tomu především postavení v tabulce, protože AS je lídrem soutěže, zatímco Chievo trpí na poslední příčce. Na Olympijském stadionu se tedy nehrálo jen o tři body nebo rekordní sérii vyhraných zápasů po sobě, ale také třeba o budoucnost trenéra Sannina.

Mussi Volanti se hodlali za svého trenéra bít, což domácí hráči pocítili od začátku utkání. Vlci sice kontrolovali průběh hry, ale Chievo po pečlivě bráněných akcích Giallorossi vyráželo k vlastním výpadům. A to výpadům často nebezpečným - Cyril Théréau mohl jako první zakončit útok veronského celku, ale na poslední chvíli mu radost překazil vracející se Castán. V ofenzivním složení chyběly dvě podstatné složky římského úspěchu: do zápasu nemohli nastoupit kapitán Totti s Gervinhem. Jejich absence byla znát již v předchozím utkání s Udinese, které rozhodl až střídající Michael Bradley.

Také dnes se projev AS zdál sice kompaktním, ale zcela statickým a těžkopádným. K úspěchu nevedla ani série rohových kopů, ani rány z větší vzdálenosti v podání Kevina Strootmana či Marquinha. Přes obrannou řadu Chieva se neprosadil ani rychlík Adem Ljajić. Marco Borriello byl dobře hlídán dvojicí Dainelli - Sardo, která si s bývalým hráčem Janova či Juventusu bez větších problémů poradila. A protože Tottiho nenahradil ani Miralem Pjanić, jehož přímý volný kop zamířil pouze do zdi, v šatnách mělo AS o čem přemýšlet.

Druhý poločas začalo AS opět lépe, ale přibylo negativně projevovaných emocí. Miralem Pjanić fauloval Perparima Hetemaje a sudí Sebastiano Peruzzo vytáhl další žlutou kartu. Římané si bez Tottiho nevěděli rady s ostře bránícím soupeřem a jejich kombinace končily zpravidla daleko před pokutovým územím brankáře Christiana Puggioniho. Trenér Rudi Garcia byl s přibývajícím časem stále více nervóznější, a proto se rozhodl pro taktické střídání. Nejprve poslal na hřiště Alessandra Florenziho, který má v současné sezoně skvělou střeleckou fazonu. Po něm stáhl také Brazilce Doda a nahradil jej zkušeným veteránem Federicem Balzarettim.

Efekt mladíka Florenziho se projevil téměř okamžitě, protože po sérii rohových kopů se právě italský reprezentační záložník dostal až do vápna a centrem našel spoluhráče Borriella. Ten dostal od trenéra Garcii opět důvěru na hrotu útoku a tentokrát se mu plně odvděčil - odpoutal se od svého strážce a hlavičkou k tyči rozjásal domácí tifosi!

Patnáct minut před koncem zápasu se hosté po jednom z mála podařených útoků dožadovali odpískání penalty po zákroku Benatii, ale pomezní sudí signalizoval ofsajd. Emoce prudce stoupaly a po jedné kartě si odnesli také Hetemaj s Ljajićem. Chievo se pokusilo převzít aktivitu, ale dobře bránící linie AS soupeři příliš mnoho času s míčem nedopřála. Další zakončení si připsal mladík Ljajić, který z přímého volného kopu napálil míč jen do připraveného Puggioniho. Závěr zápasu již Giallorossi uhlídali a tři body na jejich kontě zvětšují náskok na druhou Neapol.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
scr

3:0

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
KillSwitch

2:0 pochybujem ze bez Tottiho a Gervinha daju viac ako 2 goly, na druhu stranu by mohol nastupit Destre

Reagovat
KillSwitch

*Destro

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
ryzskej

Tipl bych oba gól a výhra AS o gól.

Reagovat
ryzskej

Tipl bych oba gól a výhra AS o gól.

Reagovat
Frick

Tak ono má 5 italských měst po 2 klubech v Serii A (Řím AS/Lazio, Milán AC/Inter, Turín Juventus/FC, Janov Sampdoria/FC, Verona Chievo/FC)? Není to nějakej rekord, co se vůbec elitních lig týče? Bylo někdy v elitní lize tolik měst se dvěma týmy v nejvyšší soutěži?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=iPCXZAGOrYA

AS boduje....tak tohle se opravdu jen tak nevidí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele