15. kolo
08.12.2013 12:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Destro se vrátil ve velkém stylu

Domácí Řím konečně prolomil sérii remízových výsledků a podařilo se mu zvítězit. Oproti minulým soupeřům možná trochu nečekaně porazil Fialky. Polední čas přinesl velmi zajímavé a svižně odehrané utkání, v němž rozhodl navrátilec Mattia Destro.

Římanům se v posledních utkání nedaří skórovat a začali ztrácet body, dnes chtěli proti motivované Fiorentině konečně uspět. Velký krok vpřed udělali díky Maiconovi, který si naběhl do pokutového území Fialek a počkal, až spoluhráč Gervinho dokončí úprk podél postranní čáry. Bývalý hráč Lille či Arsenalu se díky skvělému zrychlení dostal až před brankáře Neta, kde si obrana nehleděla Maicona dostatečně, takže ten si míč zpracoval a poslal jej do sítě!

AS pokračovalo v ofenzivním snažení a nadále útočilo. Bránu Fialek ostřeloval například Gervinho s Florenzim, jejich snaha ale znamenala pouze rohový kop. Na ten si naběhl mimo jiné kapitán Daniele De Rossi, který z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout brankáře Neta!

Poté domácí zanechali útoků do plné obrany a přenechali aktivitu hostím. Sami pak vyráželi k nebezpečným protiútokům, využívajíc především pohyblivosti křídla Gervinha. Vincenzo Montella má ve svém kádru eso jménem Giuseppe Rossi, který v současnosti drží titul nejlepšího střelce Serie A. Pepito se dostal do pokutového území, když stoper Castán ne úplně odhadl míč a poslal Rossiho do zakončení. Podle hráčů AS si sice italský reprezentant pomohl rukou, ale sudí mu přesto dovolil vystřelit. Jeho rána z boku však mířila nad bránu.

Vlci dovolovali až příliš útočníkům Violy a jejich laxní přístup k hráčům se jim nemusel vyplatit. Fiorentině ale chyběl klíč, kterým by nejlepší obranu ligy otevřela. Až do třicáté minuty, když obrana AS opět nepřistoupila k Tomovićovi včas a jeho nahrávka se dostala až k číhajícímu Vargasovi. Ten se nerozpakoval a napálil míč do sítě!

Další branka utkání ještě nabudila hostující jedenáctku a motivace na ní byla naprosto zřetelná. Přesto se už do konce poločasu stav neměnil. Úvod druhého dějství patřil pro změnu Viole, která využila schopností jinak nevýrazného Valera. Spolupráce bývalých spoluhráčů z Villarrealu málem slavila úspěch - hlavička Pepita Rossiho mířila jen těsně nad břevno. Nepřehlednou se stala také situace o pár minut později, když míč volně proplachtil pokutovým územím AS bez toho, že by jej kdokoli tečoval.

Deset minut po změně stran se na hřiště podíval také Mattia Destro. Bývalý talent Interu Milán či Sieny se od září potýkal s delším zraněním, v posledních týdnech nastupoval za Primaveru. Dnes přišel podpořit útočnou linii AS a vystřídal nevýrazného Florenziho. Ještě předtím se do šance probíjel Gervinho, který opět servíroval míč volnějšímu Ljajićovi. Srbský útočník ale podklouzl a míč následně minul. AS přežilo chvilkový nápor Violy a díky Gervinhovi se jalo útočit. Ljajić ale z úhlu nastřelil pouze brankáře Neta.

Zvýšení útočníků se trenéru Garciovi vyplatilo jen o chvíli později. Mattia Destro ve své vrcholné formě ztělesňuje právě post, který byl pro AS nedostatkovým zbožím, což ukázal dvacet minut před koncem. Naběhl si do pokutového území, odpoutal se od svého strážce a po Gervinhově akci přesně zakončil. První ligový zápas, první gól.

Fiorentina se ale nechtěla vzdát a brankář Morgan De Sanctis musel vytáhnou parádní zákrok, aby vyrazil míč z volného přímého kopu mimo tři tyče. Závěrečné minuty už ale příliš šancí nenabídly, největším dramatem se stala červená karta pro Miralema Pjaniće, jenž si neodpustil faul kolem středového kruhu. Zajímavostí také byla reakce trenéra Garcii, která stáhl poměrně čerstvého Mattiu Destra a nahradil jej Michaelem Bradleym. Jedním z hrdinů domácího celku se stal také Leandro Castán, který s vypětím všech sil odvrátil ránu Rossiho. Nejlepší střelec Serie A tedy dnes vyšel naprázdno, naopak Řím slaví.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
scr

2:0 - TOTTI, STROOTMAN

Reagovat
KillSwitch

je isté že Totti nastúpi?

Reagovat
scr

nevim..verim :)

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, nebo 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:3

Reagovat
kopajda

zaslouženě

ale tip eurofotbalu JAKO VŽDY nevyšel

Reagovat
smazaný uživatel

No už ten AS by mohl prohrát, nechal jsem se tím tak trochu napálit, páč už to prostě musí přijít a Fiorentina byl ten pravej komu by se to mohlo podařit, tak snad příště

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele