32. kolo
06.04.2014 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Fiorentina dokázala přehrát Zebry

Fialky si nakonec poradily s Udinese a slaví tři body. Těsnou výhru o jednu branku domácím dopřály zásahy Juana Cuadrada a poté také úspěšného penaltového střelce Gonzala. Zebrám se podařilo alespoň snížit, když se prosadil Fernandes.

Od první minuty se Viola snažila prezentovat své schopnosti a jen útočný faul před šestnáctkou brankáře Scuffeta zamezil slibně se rozvíjející šanci. V páté minutě zápasu se projevily ofenzivní sklony hostí, za něž se do zajímavého úniku dostal Luis Muriel, který rozkmital své rychlé nohy a unikl stíhajícímu soupeři. Na poslední chvíli se však vrátil obránce Gonzalo Rodriguez, který míč včas odklidil. Své šance se pokoušel chopit Ryder, který se objevil na přední tyči a zakončoval, ale netrefil úplně ideálně.

V další šanci Rydera vychytal skvěle zasahující Scuffet, jehož hvězda neustále stoupá. To potvrdil i dnešními zákroky, třebaže ani ty Zebrám nakonec nepomohly. Po Ryderově šanci se k dorážce dostal Josip Iličić, který však míč poslal vysoko nad bránu. Po dvaceti minutách se mohl prosadit také Alberto Aquilani, ale zkušený italský záložník ve snaze o kombinaci s Cuadradem narazil jen na dobře postaveného protihráče. Tlak Violy nadále stoupal a bylo jen otázkou času, než se Fialky dokáží prosadit.

Stalo se tak o pět minut později, když se po neúspěšné hlavičce Aquilaniho dostal zhruba třicet metrů od Scuffetovy brány do zakončení a napálil míč přesně za jeho záda!

Jinak ale první půle zůstávala značně za očekáváním, protože se jednalo o poměrně ofenzivně laděné celky. Do konce prvního poločasu jsme se ale nedočkali ani dalších branek, ani dalších zajímavých akcí. Juan Cuadrado se podruhé zkoušel zapsat mezi střelce dalekonosným pokusem, ale tentokrát se již radovat nemohl - Scuffet byl připraven a rána byla poměrně slabá. Viola zapnula všechny dosud nepoužité motory na sto procent a ve snaze pojistit si vedení vyslala do útoku postupně Aquilaniho a Rydera. Ani jeden z nich však v dobrém postavení nemířil přesně.

Cuadrado se ocitl v hledáčku movitějších evropských celků a dnes jasně dokazoval, že zájem o jeho osobu projevený má své opodstatnění. Po několika kličkách, jimiž se zbavil svých strážců, se Cuadrado opět rozhodl vypálit a jeho projektil mířil jen těsně vedle. To by byla další krásná branka směřující přímo do šibenice. Fialky si druhý gól přesto posléze připsaly, když Danilo fauloval v pokutovém území a sudí byl ve svém úsudku neoblomný. K penaltovému puntíku se postavil obránce Gonzalo Rodriguez a zkušeně poslal Fiorentinu do dvougólového vedení.

Nepozornost stála Zebry další cenné body. Přesto mohlo být vše jinak. Stačilo, aby Lazzari proměnil nabídnutou šanci a z hranice pokutového území poslal míč jinam. Nastřelil ale jen brankáře Neta. Ten si další důležitý zákrok připsal proti Murielovi. Fialky mohly definitivně rozhodnout, ale nabíhající Rodriguez poslal míč po dobrém centru ze strany jen nad bránu! Deset minut před koncem utkání Zebry zdramatizovaly vývoj zápasu, protože Bruno Fernandes centroval před bránu a po nepříjemné rotaci skončil míč až za zády bezmocně vyhlížejícího Neta!

Uklidnění pro pocuchané nervy fanoušků domácího týmu mohl přinést opět Cuadrado, ale po rychlé kombinaci napálil z dobré pozice jen břevno! Centrovaný míč nedostal za Netova záda ani Widmer, takže body zůstávají ve Florencii.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele