21. kolo
26.01.2014 20:45 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

ACF Fiorentina - Janov CFC 3:3

Úžasné šestigólové představení zakončilo 21. kolo italské nejvyšší soutěže. Domácí Fiorentina pouze remizovala 3:3 s Janovem a odmítla stáhnout manko na třetí Neapol. Hattrickem se blýskl Alberto Aquilani, ale na výhru to pro Violu nestačilo.

Už včera remizovala Neapol s Chievem a dnes toho mohla naplno využít Fiorentina. Jenomže se nestalo. Viola nedokázala přehrát janovské Grify a nakonec si připisuje pouze bod.

Domácí v průběhu utkání několikrát tahali za kratší konec. Ve 4. minutě je sice mohl nasměrovat do vedení Matri, ale míč putující do prázdné branky zachytil jeden z obránců Janova. O několik minut později opět střílel Matri, ale pouze do boční sítě. Krátce na to se dočkal Janov. Brankář Neto se dostal do kontaktu s Antonellim a sudí nařídil diskutabilní penaltu. Tu s přehledem proměnil bývalý hráč Violy Alberto Gilardino a Janov vedl 1:0. Nebyla to však jediná penalta v zápase. Ve 32. minutě byl ve vápně stažen Ambrosini a také Fiorentina měla možnost pokutového kopu. Alberto Aquilani ji rovněž proměnil a bylo to 1:1.

Nerozhodný výsledek vydržel opravdu velmi krátce. Hned z další šance prostřelil Neta Luca Antonini a vrátil Grifům vedení - 1:2. První poločas tím rozhodně neskončil. Ve 42. minutě nadělal obraně Janova velké problémy Ambrosini a Aquilani dorážkou znovu srovnal stav - 2:2.

Po změně stran zahájila Viola nápor. Cuadrado těsně minul Perinovu branku a další Aquilaniho branka prozatím nebyla uznána. V 57. minutě Aquilani zkompletoval hattrick. Do šance ho vyslal Joaquín a Aquilani sám proti Perinovi uspěl na výbornou - 3:2. Fiorentina poprvé v zápase vedla, ale poslední slovo měl mít přeci jenom Janov. Čtvrthodiny před koncem rozehráli Grifové rohový kop a na zadní tyči nebráněný De Maio srovnal na 3:3! Domácí ještě mohli strhnout body na svojí stranu, ale Fernandez těsně minul a Roncaglia ztroskotal na výborném Perinově zákroku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele