3. kolo
15.09.2013 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Cagliari ve Florencii vybojovalo bod!

Stoprocentnost Fialek je překonána, navíc se jedná o nepříjemnost před pohárovým utkáním. Příval špatných zpráv nekončí - podle posledních zpráv bude dost možná dlouho chybět dvojice Mario Gómez - Juan Cuadrado. Viola sice na domácí půdě vedla, ale o dělbě bodů nakonec rozhodl Mauricio Pinilla.

Fialky sice drží třetí místo, ale tři body nebyly zas tak daleko. Pinilla rozvlnil síť za Netovými zády až minutu před koncem základní hrací doby. Když vezmeme v úvahu náročný program Violy a zranění dvou klíčových hráčů základní sestavy, tak tento týden pro Fiorentinu nezačíná vůbec dobře. Další kolo navíc nuceně vynechá záložník David Pizarro, který v závěru zápasu obdržel červenou kartu.

Po pěti minutách rozvláčného tempa se do náznaku šance probíjel Alberto Aquilani, ale jeho ránu zablokovala defenzíva ostrovanů. Do dlouhých nákopů směrem na dvojici Gómez - Rossi často zasahoval dobře připravený Michael Agazzi. Juan Cuadrado se často stával terčem soubojů, dnes byl jeho stínem především Radja Nainggolan. Po jednom z dalších poměrně tvrdých soubojů se již cuadrado nedokázal sám zvednout a musel být střídán. Půl hodiny od začátku klání jsme se dokonce nedočkali ani jedné střely na bránu!

Spolupráce Borjy s Rossim nevyšla podle představ, Borja Valero ale dostal ještě jednu šanci na reparát. Ten se mu povedl mnohem lépe a jen kopačky bránícího Davide Astoriho zabránily Agazzimu v inkasování. Také Cagliari si svou šanci nechalo až na závěr první půle - rohový kop Cossua dolétl ke střídajícímu Joaquínovi, který jej nechtěně poslal přímo do kroku nabíhajícímu Astorimu. Navrátilec po zranění ale v obrovské šanci selhal a netrefil zařízení!

Úvod druhého dějství už pro Fialky vypadal mnohem lépe. Na pas za obranu číhal Mario Gómez, který míč převzal a udělal s ním brankáři Agazzimu kličku. Do prázdné brány se mu už ale zakončit nepovedlo a navíc se při pokusu zranil. Vyšetření po utkání nakonec ukázalo zranění kolenních vazů. To ale nic neubralo na střeleckém apetitu Montellova týmu - Giuseppe Rossi zkoušel povedeným kopem překonat brankáře Agazziho, kterému pomohly jen výborné reflexy.

Podobné situace chtěli využít i hosté, kterým se naskytla šance na vstřelení branky po Nainggolanově ráně. Cagliari nyní jasně vládlo utkání, Marco Sau se dokonce ocitl sám před brankářem Netem, ale špatně si předkopl míč. Na druhé straně přišlo varování v podobě Pasqualova zakončení do tyče!

A byla to domácí Fiorentina, která se radovala jako první. Po centru Ambrosiniho se míč dostal od Giuseppe Rossiho k volnému Valerovi, jehož olysalá hlava poslala míč za záda bezmocného Agazziho - 1:0.

Ani inkasovaná branka však Cagliari nezlomila. Když už se utkání chýlilo ke svému konci, Victor Ibarbo skvělým centrem našel nabíhajícího Pinillu a zkušený hrotový útočník bez větších problémů skóroval! Šance na tři body pro Fiorentinu poté definitivně ukončil David Pizarro, chilský záložník byl za poznámky směrem k rozhodčímu vyloučen.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

ACF Fiorentina 2:1 Cagliari Calcio

Silnější sestava určitě nastoupí v lize. Bude důležité hned od začátku nepustit příčky LM. Očekávám úspěšný týden Fialek.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele