34. kolo
19.04.2014 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Vlci porazili Violu, rozhodl Nainggolan

Atraktivní utkání mezi domácím toskánským týmem a hosty z Věčného města skončilo nepříliš strhujícím výsledkem. O třech bodech pro Giallorossi rozhodl Radja Nainggolan, který využil skvělé nahrávky Ljajiće a AS Řím díky tomu dál stíhá vedoucí Starou dámu.

Turínský Juventus kráčí směle k dalšímu Scudettu a pomohlo mu k tomu vítězství nad Bolognou. Dnes večer na něj mohlo reagovat AS Řím, které mělo k dispozici duel s Fiorentinou. Nečekalo jej tedy nic snadného, neboť Fialky rovněž usilují o Evropské poháry. Problémem pro ně mohla být absence hvězd jako Mario Gómez nebo Pepito Rossi. Ani Římané ale nemohli nastoupit v plné síle, protože postrádali hráče jako Mehdi Benatia, Kevin Strootman nebo nově také Mattia Destro.

Římané začali aktivněji a již v úvodu zápasu se jim dostalo příležitosti zahrávat volný přímý kop. Specialista numero uno na podobné situace v podání Francesca Tottiho ale nemířil přesně. A brankář Neto dobře vyřešil také rodící se nebezpečí od Adema Ljajiće. Někdejší hráč Violy by se podle některých zdrojů mohl vrátit do svého bývalého celku, protože v Římě nedostává příliš mnoho šancí. Tu dnešní ale využít rozhodně chtěl.

Gervinho sice patří k nejlepším hráčům AS a na jeho schopnostech je hra trenéra Rudiho Garcii v podstatě založena, ale také on dokáže občas nepochopitelně selhat. To ukázal na začátku utkání, když si společně s Ljajićem naběhl před Neta a v situaci dvou na brankáře obdržel míč, ale napálil jen těsně vedle tyče. Na druhé straně se o něco podobného pokoušel Cuadrado, kterému servíroval skvělý míč Tomović. Včasný zákrok Castana ale zamezil jakékoli šanci.

Tu naopak skvěle vytvořil Adem Ljajić, který na hranici pokutového území udržel míč a geniální nahrávkou vyslal do uličky Radju Nainggolana. Ten i v pádu překonal brankáře Neta a Řím slavil jednobrankové vedení!

Nemuselo ale dlouho trvat, protože Fiorentina se nevzdávala. Po faulu na Cuadrada dokonce zahrávala volný přímý kop, i když Iličić se netrefil ideálně. Fialky se dožadovaly odpískání penalty, když Catsanovu ruku zasáhl míč uvnitř vápna. Sudí ale rozpažil. Z následného protiútoku AS nic nebylo, Maicon nepřesně odcentroval. Poločas uzavřela rána Iličiće, kterou tečoval Toloi. Do toho druhého už nenaskočil mladík Matos, jehož vystřídal Alessandro Matri.

Přesto se jako první dostal pod palbu brazilský brankář Neto. Vyzkoušel ho srbský talent Adem Ljajić, který se protáhl kolem dvou hráčů a tvrdě vypálil. Po hodině hry se na opačné straně o něco podobného pokusil David Pizarro, jeden z někdejších hráčů Giallorossi. Ani zkušený Chilan ale ve ztékání branky Morgana De Sanctise neuspěl. Zkušený veterán v bráně Vlků musel dávat pozor také na akci Cuadrada, který dobře centroval. Ale nabíhající Alessandro Matri se nepohyboval dostatečně rychle.

Trenér Rudi Garcia se rozhodl vystřídat a stáhl Francesca Tottiho s Ademem Ljajićem. Přesto se nemůžu zbavit pocitu, že AS vyhovoval tento jakkoli těsný stav a opět přestalo tak aktivně hrát. I Viola využila svá střídání a na hřiště se dostal například Joaquín Sánchez. Ani jeho invence ale nepomohla potrestat nepřesnou rozehrávku Vlků. Po mírném tlaku Fialek se z velké vzdálenosti do míče opřel obránce Stefan Savić a brankář De Sanctis měl hodně co dělat, aby jeho pokus vytáhl mimo tři tyče. Řím nakonec ubránil výsledek a tři body jsou jeho.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
scr

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
KillSwitch

2-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele