15. kolo
02.12.2012 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Udinese pro tento víkend překonalo krizi a slaví jasné vítězství!

Trenér Francesco Guidolin sice přiznal, že po porážce od Lazia a vypadnutí v pohárové Evropě je jeho tým v krizi, ale dnes mu hráči jasně dokázali opak. Cagliari dnes nemělo svůj den a odjíždí se čtyřbrankovým přídělem.

Mladý tým, který stmeluje osobnost Antonia Di Nataleho, se dnes dočkal velké odměny. Trenér Guidolin sice před časem přiznal, že se jeho tým nachází v herní i výsledkové krizi, zároveň ale jedním dechem dodal, že se jeho hráči snaží a pracují na sobě. Závěrem naznačil, že by výsledky měly brzy přijít. A dnes se to potvrdilo, protože na stadionu Friuli zůstávají všechny tři body.

Úvodní minuty ukázaly, jak se bude zápas vyvíjet. Udinese se tlačilo před šestnáctku soupeře a sardinský celek se horko těžko bránil jeho nájezdům. Obranná řada hostí ale dlouho odolávala a domácí nemohli najít recept na otevření dobře bránícího soupeře.

Ten našlo až po půlhodině hry, kdy se domácí poprvé mohli radovat. Zebry rozehrály moc zbrkle a o míč přišly, to samé se ale stalo Cagliari. Výsledkem byla volná cesta pro Roberta Pereyru, který dělovou ranou do rohu brány prostřelil brankáře Avramova.

Hostující brankář musel zasahovat o chvíli později, když se málem prosadil Di Natale. Bravurní reflexivní zákrok Avramova ale udržel Cagliari v relativním klidu. Ten ale pominul v následující akci. První střelu domácích Avramov ještě vyrazil, na dorážku Angelly ale už dosáhnout nemohl a znovu kapituloval - 2:0.

Druhou půli začali domácí opět stylově. Po faulu Desseny si na centr kapitána Di Nataleho naskočil Danilo a hlavičkou zvýšil náskok svého týmu.

Po delší nezáživné pasáži se skóre znovu měnilo. Udinese je známé rychlými kontry a jeden z nich byl k vidění i po hodině hry. Hosté ve snaze zdramatizovat utkání otevřeli hru a do nezavřených zadních vrátek vběhla hned trojice útočníků Udinese. Fabbrini gentlemansky předložil před prázdnou bránu míč Pasqualemu, který vstřelil opravdu jednoduchý gól.

Přesto se Cagliari dočkalo alespoň čestného úspěchu. Deset minut před koncem utkání centr Cossua našel hlavu volného Desseny a italský záložník smazal Brkičovi čisté konto. Domácí se díky třem bodům vyhoupli na deváté místo, Cagliari ale opět klesá a v tuto chvíli je až třinácté.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele