16. kolo
10.12.2012 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Di Natale pečetil výhru Udinese, Sampdoria klesá

První branku utkání vstřelil obránce Danilo, na jehož trefu navázal kapitán Di Natale. Ve druhém poločasu už žádná branka nepadla, což znamená, že Udinese stoupá na osmou příčku, zatímco Doria klesá na třinácté místo.

Po velmi špatné sérii porážek se Sampdoria vzpamatovala a na dvě výhry navázala cennou remízou s Fiorentinou. Udinese se také nedařilo podle představ a sérii pěti zápasů bez výhry zarazilo až v posledním kole. Rovnou ale vysokou výhrou 4:1 nad Cagliari. Dnes se celky s neúspěšnou sezonou střetly.

A šťastnější musí být hosté. Tým trenéra Guidolina totiž hladce vyhrál a navíc udržel čisté konto. Na domácím týmu se projevila absence zakončovatele, mimo hru je například Maxi Lopéz. Za hosty nenastoupil například Pablo Armero.

V šestnácté minutě nám brankář Romero předvedl kousek ze svých kvalit, když skvělým zákrokem zmařil Di Nataleho jasnou gólovou šanci. Hosty ale neschopnost usměrnit míč za Romerova záda rychle přešla. O minutu později totiž vedli. Di Natale z rohového kopu našel nabíhajícího a hlavně volného spoluhráče Danila, který hlavičkou poslal svůj tým do vedení.

Po půlhodině hry se skóre zdvojnásobilo. Di Natale si naběhl na přihrávku, ale tísněn obráncem zprvu nedokázal zakončit. Zkušeně však vyčkal na obráncovu chybu a podruhé již brankáře Romera překonal - 2:0.

Do další velké šance se dostal Giampiero Pinzi, jehož rána jen o pár centimetrů minula domácí branku! Hosté byli opravdu při chuti a domácí obrana často nevěděla, co dřív. Jeden ze záblesků aktivity byl vidět při šanci Poliho, ale brankář Brkič mladého záložníka Blucerchiati vychytal.

Po hodině hry se k míči dostal opět kapitán Di Natale, jehož našel nakopnutý míč. Italský útočník si balon zpracoval a vypálil, jeho rána ale mířila těsně vedle brány. O mnoho zajímavější šanci si vytvořili domácí hráči. Vracející se Allan stáhl v pokutovém území Icardiho a sudí Gervasoni nařídil pokutový kop. K jeho zahrávání si stoupl Nicola Pozzi, rozběhl se a zamířil, ale brankář Brkič si vybral stejnou stranu a míč zneškodnil!

Domácí dnes v závěru sahali alespoň po snížení, ale ani to jim přáno nebylo. Střela Pozziho mířila mimo bránu a šanci Icardiho odvrátila obrana. Poslední slovo v zápase chtěl říct kapitán Di Natale, ale brankář Romero skvělým skokem jeho pokus vyrazil mimo nebezpečí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele