14. kolo
25.11.2012 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Bologna FC 1:0

Trenér Ferrara může opět dýchat o něco volněji. Jeho svěřenci dokázali navázat na vítězství z městského derby a porazili Bolognu. Opět ale platí velký nedostatek střelců, i dnešní duel rozhodla jen jediná branka.

Střela Andrey Poliho znamenala v konečném důsledku tři body pro domácí Blucerchiati. Nutno ale podotknout, že utkání velmi výrazně ovlivnila brzká červená karta, kterou z rukou sudího Celiho viděl již po pěti minutách Archimede Morleo.

Do úvodní šance zápasu se dostal mladý záložník Poli, který chvíli sbíral zkušenosti i v milánském Interu. Jeho průnik do pokutového území ale zastavil brankář Federico Agliardi. V páté minutě ale přišla pro hosty špatná zpráva, když se nechal unést Archimede Morleo a zbytečně fauloval Icardiho. Po svém zákroku viděl červenou kartu a oslabil svůj tým na dalších 85 minut.

O nápravu věcí se snažil aktivní Alessandro Diamanti, jehož technika je nezpochybnitelná. Tentokrát ale míč z jeho kopaček domácí za faul nepotrestal. Po rychlé kolmici dostal Poli možnost prověřit Agliardiho reflexy, brankář byl ale připraven. Nenad Krstičič se u levé postranní čáry uvolnil a nacentroval na volného Poliho, ten ale na přihrávku mladého Srba nezareagoval ideálně.

Brankář Agliardi si dnes na nedostatek práce opravdu stěžovat nemohl. Pět minut bylo ukrojeno z druhé půle, když se do zakončení dostal Krstičič. Jeho nahrávka na Poliho byla chytrá, ale Agliardiho nepřekvapila. Co ho ale určitě překvapilo mnohem víc, to byl míč za jeho zády. Po hodině hry se aktivní Poli přeci jen mohl radovat, když si v pokutovém území zpracoval přihrávku a prostřelil hostujícího brankáře.

Icardi mohl navýšit vedení svého týmu, ale přesto, že si poradil s vybíhajícím brankářem, nedokázal si zpracovat balon ideálně a nezakončil. Na druhé straně jsme viděli souboj bývalého reprezentačního útočníka Gilardina, kterého ale vychytal Romero. Argentinský brankář musel zasahovat také deset minut před koncem utkání proti střele Koného.

Domácí Enzo Maresca mohl připojit své jméno na listinu střelců, jeho projektil ale mířil těsně vedle. Už v rámci nastaveného času se ke střele dostal ještě Icardi a ostře vypálil, ale Agliardi už podruhé pro balon do sítě nešel. Sampdoria tak vyhrála a je jedenáctá. Bologně se daří o něco hůře, sídlí na předposlední příčce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele