17. kolo
16.12.2012 15:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Parma FC - Cagliari Calcio 4:1

Ducali porazili hosty ze Sardinie vysoko 4:1 a šplhají tabulkou. Svěřenci Roberta Donadoniho mohou být dnes odpoledne spokojeni, utkání rozhodla především dvojice mladíků Beflodil - Biabiany.

Do první šance zápasu se dostali domácí. Mladý talent Belfodil se odhodlal k první střele zápasu, ale jeho projektil se minul účinkem. Stejně tak Sansoneho pokus neznamenal nic než rohový kop. Po nepovedeném útoku Biabianyho domácí už Parmu potrestali. Stále se zlepšující Marco Sau stál na konci povedené útočné akce a poslal svůj tým do vedení.

To ale netrvalo dlouho a gólová přetahovaná započala. Centr ze strany usměrnil za Agazziho záda Ishak Belfodil a srovnal na 1:1.

Parma jakoby po vstřelené brance ožila a dobře kombinovala. Přímé ohrožení Agazziho brány ale na programu dne nebylo. Hlavičku střídajícího Santacroceho zlikvidoval Michele Agazzi a do šaten se odebrala obě mužstva za nerozhodného výsledku.

Do druhého poločasu nastoupili lépe domácí hráči, kterým krátká pauza evidentně prospěla. Nejprve ale museli přečkat přímý volný kop Contiho, který bravurně zneškodnil Pavarini. Poté už přišla velká chvíle Biabianyho. Belfodilovu ránu ještě zastavila tyč za Agazziho zády, ale na dorážku bývalého hráče Interu již brankář nezareagoval a domácí vedli.

O dalších deset minut později se rozdíl mezi týmy navýšil. Brankář Agazzi dnes neměl svůj den a fauloval pronikajícího Parola a sudí Ostinelli nařídil pokutový kop. K němu se postavil Jaime Valdés, který poslal brankáře na druhou stranu - Parma vstřelila svůj třetí dnešní gól.

Parma kontrolovala průběh utkání a míč držela na svých kopačkách. Z klidu brankáře Pavariniho vyrušil až střídající Victor Ibarbo, ale brankář domácích byl na svém místě. Pavarini si dnes připsal na své konto několik důležitých zákroků, ale také žlutou kartu. Tu dostal za zdržování rozehrávky. Domácí obrana nechala svého brankáře na holičkách necelých deset minut před koncem, ale této chyby útočník Sau nevyužil a svůj druhý gól v dnešním zápase nepřidal.

Čtyři minuty před koncem se ve skvělém světle ukázal domácí Ishak Beflodil, který ze strany prokličkoval do pokutového území a technickou střelou obstřelil brankáře Agazziho - 4:1.

Do konce utkání se již nic dramatického nestalo a tak mohou domácí hráči slavit důležité vítězství. Díky třem bodům se přehoupli do první desítky a určitě z ní jen tak nebudou chtít. Sardinské Cagliari ale nadále klesá.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele