10. kolo
31.10.2012 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Parma FC - AS Řím 3:2

Velké drama a dá se říci i tradiční přestřelku nabídly celky Parmy a hostujícího Říma. Zemanovi svěřenci měli spoustu šancí, ale v zápase vždy tahali za kratší konec. Parma v závěru udržela výsledek 3:2, AS Řím tak opět nevyhrálo. Nutno ještě říci, že se hrálo na velmi těžkém terénu.

Zápas na Ennio Tardini sliboval ofenzivní podívanou a diváci mohli poprvé oslavovat branku už v osmé minutě. Defenzíva Parmy nebyla schopná odvrátit Tottiho centr do bezpečí, míče se ujal Erik Lamela a technickou střelou překonal Antonia Miranteho - 0:1. Pro domácí vůbec utkání nezačalo dobře, zhruba o deset minut později musel trenér Roberto Donadoni poprvé střídat, zraněného Amauriho nahradil Belfodil. První šance Parmy přišla ve 22. minutě, Biabiany se ocitl před Stekelenburgem, který ho ale včasným výběhem zneškodnil.

AS Řím sice v utkání vedl, ale pod trenérem Zdeňkem Zemanem je známý tím, že se rozhodně neuchyluje k defenzívě a nadále útočí. To se ale tentokrát hráčům Giallorossi v prvním poločase nevyplatilo. Valdesův centr Dodo podskočil a Belfodil proti osamocenému Stekelenburgovi uspěl - 1:1. Parma navíc ještě do poločasu skóre otočila. Marchionni našel přesnou přihrávkou Marca Parola, jenž nadvakrát poslal domácí do vedení - 2:1. Na druhé straně bylo také pořádně horko, to když zase Bradleyho vychytal na malém vápně Mirante.

V útočení se pokračovalo i po změně stran. V 65. minutě pelášil na branku Belfodil, svojí šanci sice nedal, naštěstí pro Parmu ale dorazil míč do branky Zaccardo - 3:1 pro Parmu. AS Řím se nevzdávalo, neustále domácí zaměstnávalo a brzy snížilo. Nařízený pokutový kop proměnil Totti sice až z dorážky, ale to nic nezměnilo na dalším strhujícím dramatu - 3:2.

Závěr utkání byl neustále otevřený, AS Řím i Parma měly řadu šancí. AS Řím bylo lepší a navíc těsně před koncem mělo možnost přesilové hry, Belfodil totiž uviděl druhou žlutou a byl vyloučen. Oslabená Parma už se zmohla jen na odkopy, za každou cenu však chtěla uhájit těsné vedení. Těžký terén navíc ztěžoval Římu kombinaci. Parma nakonec vyhrála, AS porazila 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Houfi

Ty výsledky AS jsou jako na houpačce takže po domácí prohře s Udinese,budou všichni sázkaři očekávat v souboji s Parmou 0, ale bude dvojka AS

Reagovat
smazaný uživatel

Moja reč!

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že nehrá Tachtsidis. Nádejný hráč

Reagovat
REPLIKATOR

Slušný bazén

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele