37. kolo
11.05.2013 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Cagliari přibrzdilo rekord Staré dámy

Juventus své bodové maximum v této sezoně již nerozšíří. To by se mu povedlo jen za předpokladu, že vyhraje oba zbývající zápasy. Čáru přes rozpočet mu ale udělali hosté ze Sardinie.

Domácí tým si hodně přál útok na nejvyšší dosaženou metu v počtu bodů za jednu sezonu, k tomu ale nedojde. Bianconeri totiž dnes nedokázali vyhrát nad Cagliari. Téměř hodinu dokonce prohrávali, když obranu Staré dámy překonal Victor Ibarbo. Na jeho trefu ale v druhém poločase zareagoval černohorský kapitán Mirko Vučinić, který svým desátým gólem v sezoně stanovil konečnou podobu výsledku.

Oproti předpokladům to byli hosté, kteří se již od začátku ujali aktivity a míč ze svých kopaček příliš často nepouštěli. Většina soubojů se sice odehrávala na polovině Juventusu, ale v dostatečné dálce od brankáře Marca Storariho. To platilo až do dvanácté minuty. Tehdy si vzal míč Victor Ibarbo, s ním u nohy prošel přes dva bránící hráče až ke Storarimu a se štěstím zakončil - 0:1.

Juventus svůj vytyčený cíl již splnil, když si s předstihem zajistil mistrovský titul. Tempo dnešního zápasu tomu odpovídalo - Stará dáma aktivitou zrovna nehýřila a spoléhala na kombinační hru kolem středového kruhu. O větší rozruch se pokoušel jen Emanuele Giaccherini, jehož střely ani nadvakrát brankáře Michaela Agazziho nepřekonaly. Velmi zajímavou možnost na srovnání skóre dostal Juventus po půl hodině hry, kdy se po faulu Murrua postavil k exekuci přímého volného kopu Claudio Marchisio a jím parádně trefný míč zastavilo až břevno!

Do konce první půle se k zakončení dostal již jen Mauricio Pinilla, ale byl mu máván ofsajd. Ve druhém poločase se zásadní změna udála díky střídání domácích, ze hřiště odešel nevýrazný Sebastian Giovinco - postavou nevelký útočník udělal prostor pro Mirka Vučiniće. A Černohorec se trenéru Contemu za jeho přízeň odvděčil téměř ihned - po osmi minutách si počkal na přihrávku Artura Vidala a zakončil ji do odkryté brány. Stará dáma srovnala krok a pomýšlela na obrat v utkání.

K další hlavičce se dostal Claudio Marchisio, ale jeho pokusu scházely decimetry. Místo unaveného Alessandra Matriho byl s jasným úmyslem na hřiště poslán Fabio Quagliarella, trenér Antonio Conte se ještě pokoušel uzmout Cagliari všechny body. Ze střední vzdálenosti tvrdě pálil Mirko Vučinić, který vzal zakončení na svá bedra, ani jeho pokus ale nebyl z nejpřesnějších.

Hosté ze Sardinie byli s bodem evidentně spokojeni, přesto se museli bránit. Arturo Vidal pokoušel své štěstí asi pět minut před koncem, obětavá hra obránců jeho radost zkazila. Poslední akcí zápasu se tak stalo nepřesné zakončení Mauricia Pinilly, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla. Stará dáma se o body dělí, Cagliari je jedenácté.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Čarostřelec dal 10.gól, kéž by ho někdo alespoň za 3M koupil, ať je na pořádnýho útočníka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele