32. kolo
14.04.2013 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Janovské derby vítěze nepoznalo

Janovské derby vítěze nenašlo, Janov i Sampdoria si rozdělily po bodu za remízu 1:1, která je zejména pro Rossoblu ztrátou. Ti totiž zůstávají na předposledním místě se stejným bodovým ziskem jako osmnácté Palermo. O dva body před nimi je Siena. Sampdoria má na sestupové příčky náskok devíti bodů.

Naposledy skončilo janovské derby remízou v roce 2007, ani dnes nakonec utkání vítěze nemělo, třebaže hosté, dnes Sampdoria, bažili po odvetě z posledního takového zápasu z před dvou let, kdy je prohra v derby odsoudila k sestupu.

V úvodu duelu na sebe upozornil sólem Lorenzo De Silvestri, nakonec byl zastaven až ve vápně čistým skluzem. Hodně rychle pak utkání skončilo pro Krstičiće, kterého za žlutou kartu fauloval Matuzalem. Na hřiště tak už v 16. minutě Munari.

V 28. minutě se poprvé měnilo skóre, velice zajímavé se trefil Eder. Útočník Sampdorie totiž z trestného kopu poslal míč pod zdí, která nadskočila, a ještě ke všemu se trefil tak dokonale, že míč se od tyče odrazil do sítě. Brankář Frey byl naprosto bezmocný.

Derby bylo tradičně vyhecované a atmosféra postupem času houstla. Začalo přibývat ostrých zákroků, hádek i karet. Rozhodčí jich nakonec rozdal deset. Z dalšího trestného kopu po změně stran hrozil Floro Flores, jenž střídal Immobileho, ale netrefil branku. V 78. minutě vytáhl sudí Orsato červenou kartu, která následovala po druhé žluté pro faulujícího Costu.

Janov využil přesilovku okamžitě. Matuzalem parádní střelou, která možná byla původně zamýšlena jako centr a nakonec zamířila do horního růžku, překonal Romera a bylo vyrovnáno. Do konce zápasu se ještě dostali do další potyčky De Silvestri a Vargas. Nakonec mohla ještě Sampdoria prohrát, po hlavičce Borriella totiž riskoval vlastní gól Gastaldello, ale akrobaticky nakonec míč odvrátil do bezpečí.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0..........

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele