24. kolo
10.02.2013 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Inter zvládl bitvu s Chievem a dál bojuje o Ligu mistrů

San Siro se může těšit z další výhry, domácí miláčci vybojovali tři body v důležitém utkání s Chievem. Celek z Verony tedy odjíždí bez bodů, o ty jej připravil nejprve Cassano, na něj navázal spoluhráč Ranocchia a definitivní pečeť výhry vtiskl utkání Diego Milito.

Hráči Nerazzurri nepůsobili v posledních týdnech zrovna oslnivě, jejich forma byla plná výkyvů a nespokojení fanoušci dávali své rozhořčení najevo. Trenér Stramaccioni nemá zrovna pevnou pozici a tak dnes hrál také o svou prestiž. Případná jizva na jeho jméně ale byla včas zažehnána, Chievo kontrovalo jen jedním gólem z kopačky Rigoniho. Inter je tak nadále ve hře o Ligu mistrů - zdá se, že se dočkáme bitvy mezi městskými rivaly.

Domácí se nezalekli případného nezdaru a do utkání vešli suverénně. Již ve druhé minutě se pak radovali z gólu. Antonio Cassano se nejspíš snažil centrovat, ale míč z jeho kopaček nakonec skončil za zády brankáře Puggioniho. Hosté ale nesložili zbraně a jen těsně vedle tyčky mířil svou hlavičkou Alberto Paloschi. Mussi volanti se snažili o vstřelení branky a jejich úsilí se vyplatilo - zkušený Marco Rigoni se hlavou perfektně trefil a dal hostům naději na bodový zisk.

Ani Nerazzurri ale neplánovali stávku a znovu se aktivně pustili do boje o tři body. Esteban Cambiasso se snažil překonat náhradního brankáře soupeře, ale nebylo mu přáno. To ho ale mrzet nemuselo, neboť už o minutu později jeho tým opět vedl. Jednobrankové vedení na stranu Interu posunul Andrea Ranocchia, který po rohovém kopu byl přesně tam, kde jej bylo třeba - 2:1.

Ještě do konce poločasu musela úřadovat branková konstrukce za Puggionovými zády, tu nastřelil Walter Gargano. Vstup do druhé půle nemohl být pro Inter lepší. Trenér Stramaccioni pravděpodobně povzbudil své svěřence k aktivitě a ta se vzápětí vyplatila - pět minut po změně stran se po Cambiassově nahrávce prosadil Diego "Il Principe" Milito a zvýšil vedení svého celku.

Po této brance se ale tempo hry uklidnilo, Inter byl spokojen se svým dvoubrankovým vedením a Chievo nemělo sílu na vzdor. Dvacet minut před koncem zápasu se ale přesto zmohlo na zajímavou akci, nebezpečnou střelu Rigoniho musel nadvakrát likvidovat brankář Handanovič. Práci měl také jeho protějšek, jehož vystrašila střela střídajícího Alvaréze.

Ve vyložené šanci na navýšení skóre selhal po Alvarézově střele i věhlasný zakončovatel Rodrigo Palacio. A protože se v posledních deseti minutách nic vážného nestalo, Inter si pohlídal své zasloužené vedení a dál útočí na Ligu mistrů. Veronský celek je na průběžném třináctém místě.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Inter je v krizi,a nevěřím,že vyhraje nad Chievem!!!,kurva,koho chtějí porazit?když neporazí ani zasranou Sienu..

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1......

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/i-c-9fLoAXVAdQBWhQ7U?start=0

Inter zabral, ale co spálili šancí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele