36. kolo
08.05.2013 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Rosanero jednou nohou v Serii B

Záchranářské boje zuří na Sicílii do posledních momentů a dnes tomu nebude jinak. Domácí tým totiž nestačil na Udinese, které gólem ze závěru utkání vyhrává a přeskakuje AS Řím. Palermo tak velmi výrazně v boji o první ligu ztrácí.

Dvě utkání. Ta rozhodnou o úspěchu či neúspěchu Palerma. Nyní má sicilský klub blíže k selhání, protože dnes večer nezůstane na Stadio Renzo Barbera ani bod - všechny tři si odváží Udinese. Hráči Palerma se rozhodně nemusí stydět za svůj bojovný výkon - vždyť ještě pár minut před koncem svítil na ukazateli skóre remízový výsledek. Na druhou stranu, mezi Serií A a B je jen tenká dělící čára - to jsou výsledky.

A na ty dnes Palermo žehrat může. Utkání o naději nezačalo pro svěřence trenéra Giuseppeho Sannina vůbec dobře - již po deseti minutách totiž Luis Muriel využil přirozených střeleckých schopností a otevřel skóre utkání. V zoufalé snaze o remízu se sice domácí tým dostával k míči častěji, ale obrana Zeber fungovala velmi spolehlivě.

Malou naději vykřesal pro svůj tým zkušený útočník Fabrizio Miccoli, který se postavil k zahrávání pokutového kopu po faulu na svou osobu a nabízenou šanci suverénně proměnil. Vstřelená branka jako by hráče Beppeho Sannina polila živoucí vodou - najednou se hráčům Rosanero akce dařily a ještě do poločasu mohl strhnout vedení na stranu svého týmu Barreto, který hlavou využil centr Josipa Iličiće. Barreto se dostal k míči i napodruhé a dokonce rozvlnil síť - radost domácích tribun ale zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

Palermu se nově nastalá situace pravděpodobně zalíbila, neboť do druhého poločasu nastoupilo se stejnou vervou. Spolupráce Edgara Barreta s Fabriziem Miccolim vedla ke střele domácího útočníka, ta ale brankáře Brkiće nakonec nezneklidnila. Jakékoli naděje domácích příznivců mohly vzít za své deset minut po změně stran, kdy se dle sudího Giannoccara Salvatore Aronica provinil hrou rukou. Antonio Di Natale si ale dramatickou zápletku nechal na pozdější dobu a penaltu neproměnil!

O chvíli později již hostující kapitán mohl oslavně zvednout ruce nad hlavu, protože jeho asistence vedla ke kýženému vedoucímu gólu. Po sérii rohových kopů našel Di Nataleho centr hlavu obránce Gabriela Angelly, který vrátil Zebrám vedení.

V rámci zajištění nové krve se na hřiště v dresu hostí dostal mladý polský zázrak Piotr Zieliński, jednoznačné posílení ofenzivních sil znamenal příchod domácího Abela Hernándeze. A právě mladý uruguayský útočník byl nejprve nahrávačem na Iličićovo sólo obrannými řadami Zeber, následně se sám proměnil ve střelce. Deset minut před koncem utkání se totiž Hernández dostal k míči a parádní ranou z pětadvaceti metrů jej poslal za Brkićova záda!

To ale stále nebylo vše, Zebry se svého vítězství nechtěly vzdát. Tým trenéra Guidoina dobře ví, že případné tři body by jej dostaly před AS Řím na pátou příčku. A silou vůle se pět minut před koncem branky opravdu dočkal - Bastova střela vypadla zkušenému Sorrentinovi z rukavic a rychle reagující Mehdi Benatia dorážkou zařídil výhru!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele