14. kolo
24.11.2012 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sicilské derby vyhrává domácí Palermo!

Palermo na svém domácím území poráží favorita z Catanie, získává tři body a posouvá se na čtrnáctou příčku. Dva góly vstřelil Josip Iličič.

Na Stadio Renzo Barbera přijela Catania v roli favorita. Vyvážená obrana i vcelku úspěšný útok ji přiřkly sedmé místo, což je na provinční celek výborná vizitka. Dnes ale svou pozici neobhájila, domácí ji přestříleli a tři body zůstávají na La Favorita.

Jako první zavelel do útoku kapitán Fabrizio Miccoli, který si s míčem věděl rady i přes trojici clonících obránců. Ani ti jej však od míče neoddělili a brankář Andujár plachtil zbytečně - 1:0 pro domácí.

Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit Franco Brienza, jehož ránu ale zastavilo břevno! Na druhé straně se jej snažil napodobit hostující Morimoto, ale jeho střela mířila mimo. Ještě před poločasem došlo v táboře hostí k nucenému střídání, protože se zranil Izco. Nahradil ho Lucas Castro.

Druhých pětačtyřicet minut už bylo o něco zajímavějších. Domácí hráči Rosanera prostě začátky poločasů dnes uměli a ukázala to padesátá minuta. Zpětnou nahrávku do vápna zachytil Josip Iličič a přesnou ranou navýšil vedení svého celku.

Aby toho z jeho strany nebylo málo, mladý slovinský záložník přidal ještě jednu branku a rozhodl utkání. Po brejkové akci si míč zasekl, počkal na pohyb obránce a přesně zakončil - 3:0.

Hosté ale ještě své zbraně úplně nezahodili. Útočník Goméz, který se díky svým výborným výkonům ocitá ve středu pozornosti velkoklubů, dnes ale své kvality nepotvrdil a ve velké šanci vyslal jen chabou střelu. Přesto se Catania snížení dočkala. Krásnou střelou z volného přímého kopu se prosadil záložník Francesco Lodi a nedopřál Benussimu čistého konta.

Víc pohledných akcí jsme ani přes čtyřminutové nastavení neviděli, derby na Sicílii skončilo jednoznačným výsledkem pro lépe hrající Palermo. Tým z La Favorita je nyní na čtrnácté příčce, hosté zatím stále sedmí.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
freakmarena19

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele