26. kolo
24.02.2013 15:00 CET
4 : 3
(1:0)

Reportáž

Cagliari v gólovém thrilleru přestřílelo FC Turín!

Dokonce sedm branek a dvě červené karty navrch jsme viděli v klání na Sardinii. První poločas možná tolik akce nenabídl, ten druhý se jimi ale už jen hemžil. Oba týmy dnes podaly velmi dobrý výkon, který musel oko nezaujatého diváky potěšit.

Ani tempo na začátku utkání nevzbuzovalo mnoho sympatií, hosté spíše vyčkávali, jak jejich soupeř začne. K přímému ohrožení Gilletovy branky se domácí dostali až po půlhodině hry. Z přímého volného kopu se ale domácí jen zastřelovali. Tento náznak nebezpečí hosty dostatečně nevaroval a tak musel přijít Marco Sau. Mladý útočník hraje v Serii A ve velké pohodě daří se mu skoro vše, nač sáhne. Důkazem je také jeho gól z konce poločasu, čímž se dostal na číslo 11. A to znamená jeden gól v každém druhém utkání.

Nástup do druhé půle se ale svěřencům trenéra Pulgy vůbec nepovedl. Jen dvě minuty uběhly od začátku druhého dějství a bylo srovnáno. O gól se postaral Alessio Cerci, kterému systém se čtyřmi útočníky evidentně svědčí.

Hned po něm už rozhodčí Peruzzo rozdal první žluté kartónky. Velkou šanci poté spálil záložník Daniele Conti, pozdější hrdina domácích barev. To si ale v té chvíli vůbec neuvědomoval a nejspíš jej neproměněná šance velmi mrzela - Turín se totiž dostal do vedení! Srbský záložník Alen Stevanovič totiž jen minutu po Contim potrestal zaváhání domácí obrany a otočil vývoj zápasu.

Cagliari chvíli nevědělo jako reagovat, k útoku ale zavelel právě Daniele Conti. Ten využil přesného centru spoluhráče Cossua a hlavou vyrovnal.

Turín ale nesložil zbraně a zdramatizoval konec utkání. Jenže to asi nebyl způsob, který by hostující fanoušky potěšil - červenou kartu totiž obdržel pilíř obranných řad, stoper Angelo Ogbonna. Po jeho faulu neměl sudí Peruzzo jinou možnost a nařídil pokutový kop. K jeho zahrávání se dostal Mauricio Pinilla a šanci zkušeně proměnil.

To ale stále nebylo vše! Unaveného Paula Barreta nahradil mladík Abou Diop, který okusil atmosféru na hřišti na závěrečné minuty. Abych byl přesný, spíše na závěrečnou minutu. Po necelých šedesáti sekundách se totiž nechal vyloučit a oslabil svůj tým ještě víc. Stále to ale nebylo vše, sudí Peruzzo totiž nastavil pět minut. A bylo to možná nejzajímavějších pět minut, které jsem viděl. Nepadl jeden gól, ale hned dva.

Hostům se zásluhou Bianchiho podařilo srovnat krok dvě minuty po uplynutí hrací doby, Cagliari ale lépe využil pátou nastavovanou minutu. Hrdinou zápasu se stal Daniele Conti, jehož druhá branka dnešního odpoledne definitivně přihrála tři body domácím a ukončila nečekané drama.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0......

Reagovat
smazaný uživatel

super, záchrana se blíží, Forza Cagliari!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele