30. kolo
30.03.2013 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Montellova družina padla na Sardinii

Hosté z Florencie nakonec odjíždějí z Cagliari bez bodů, navíc se zraněným Stevanem Jovetičem. Černohorský útočník musel hřiště opustit už po půlhodině hry. Cagliari naopak sehrálo velmi dobré utkání a užívá si střed tabulky.

Svěřenci trenéra Montelly se tlačí do pohárů a zatím se jejich snaha jeví jako úspěšná. Dařilo se jí i v Janově, kde si poradila s místním CFC v poměru 3:2. Ani dnes ji nečekalsnadný zápas. Trenér Vincenzo Montella staví na osobě Stevana Jovetiče a černohorský forvard zaujal své místo i dnes. Byl podporován dvojicí rychlých krajních křídel - Cuadrada s Ljajičem.

Fiorentina byla sice favoritem tohoto klání, ale jako první mohli udeřit domácí. Na centr ze strany si parádně naskočil Marco Sau a kupodivu poslal míč jen těsně vedle brány! Cagliari ale nenechalo Fiorentinu hrát a za svou aktivitu bylo odměněno. Obrana Fialek si včas neporadila s pronikajícím Mauriciem Pinillou, který si po zpracování nechal míč pro sebe a dobře udělal - na jeho tvrdou ránu byl Viviano krátký - 1:0.

Ke střele se dostala i černohorská hvězda, Stevan Jovetič ale našel nepříliš přesným projektilem jen rukavice brankáře Agazziho. To bylo také vše, co mladý útočník dnes odpoledne předvedl, naneštěstí musel být po půlhodině střídán. Jeho místo zaujal mladík Larrondo.

Fialkám se dnes zkrátka nevedlo a bez Jovetiče byl jejich odpor trochu bezzubý. Frustraci Montellova týmu ještě umocnila situace z konce poločasu. Agilní Marco Sau se nedal oddělit od míče jinak než faulem. A jelikož se to odehrálo v pokutovém území, následovala žlutá karta pro Cuadrada a pokutový kop pro Cagliari. K jeho exekuci se postavil úspěšný střelec první branky a ťal podruhé.

Trenér Montella na nepříznivý vývoj reagoval tím nejvhodnějším možným způsobem - nasazením Luky Toniho. To byla ale nadlouho jediná zajímavější akce, protože bez Stevana Jovetiče zdála se být Viola poněkud bezradná. A Cagliari se dnes prezentovalo velmi sehranou obrannou řadou.

Fiorentina reagovala jen nevýraznou střelou Alberta Aquilaniho, pro kterou brankář Pelizzoli nenašel sebemenší pochopení a bez problémů ji lapil. Prim ale hráli domácí. Sardinský celek mohl ke třem bodům posunout Marco Sau a následně střídající Victor Ibarbo, ani jeden z nich ale svůj pokus mezi tři tyče nevměstnal.

A tak trestala Viola. Tlak Fiorentiny nabral reálné kontury díky střele Juana Cuadrada, kterou zastavila až síť za zády brankáře Agazziho - naděje pro Montellův tým stále ještě žila.

Ani tříminutové nastavení, které sudí Orsato vymyslel, ale nepomohlo týmu z renesančního města k bodům. Hvězdou utkání se stal Mauricio Pinilla, který se trefil dvakrát. Fialky sice stačily snížit zásluhou Juana Cuadrada, ale to bylo z jejich strany vše, a tak se jim Liga mistrů vzdaluje.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Super další body k záchraně!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele